Toysdaily 玩具日報

查看: 3443|回復: 20

[詢問] 點解上hottoys官網,電腦warn我話可能有virus嘅?

點解上hottoys官網,電腦warn我話可能有virus嘅? i use macbook pro
因為有virus :38:
因為有virus
Assassin 發表於 12-5-2011 01:51 AM

因為真係有 virus :38:
virus is 錢包乾硬化
我開頭都以為講笑
以為ht又出新野令大家中毒……
點知一上去睇
電腦個防毒真係彈左出黎= =
Wrong post and I help u to move already! :)
我都少上HT網∼真係有毒架:50:
我都唔敢上佢地個網,因為真係中過幾次蕉!
部腦上完ht個網後
重開機卡左係windows讀取畫面……入唔返正常windows
help....:79:
部腦上完ht個網後
重開機卡左係windows讀取畫面……入唔返正常windows
help....
leerold 發表於 12-5-2011 08:54

:47:
小弟藉今次機會向各C hing分享上HT官網經歷

係上個星期上完HT網後

電腦突然彈出一個防毒程式,個名叫『Malware Protection』

但我肯定我從沒按任何制去安裝呢個防毒程式

之後無論我開什麼程式或開ie或開我已安裝的NOD32防毒都開不到

只係話我中左幾十個木馬,並且不時話有人正奪取我電腦資料

解決方法就一定要係網上購買上述的『Malware Protection』程式先可除毒

當然就一定要輸入我的信用卡資料

之後我用另一部電腦上網搜尋『Malware Protection』,但就搵唔到呢個防毒程式的網頁

最後,結果就梗係要我花了一段頗長時間再重裝電腦啦:80::blame:

以上供各位參考

係上個星期上完HT網後

電腦突然彈出一個防毒程式,個名叫 ...
Scar 發表於 12-5-2011 04:17 PM

我想[Malware Protection]就是virus,HT Website 時時都有 virus,不是第一次啦。。。。
HOWARD......
究竟有咩陰謀 :36:

係上個星期上完HT網後

電腦突然彈出一個防毒程式,個名叫 ...
Scar 發表於 12-5-2011 04:17 PM

無錯……
我個防毒都刪唔到
之後就出現你講既software係度不停下載「防毒」更新
見到呢個畫面都知不妙
即刻拔上網線
但都無用
個software仲係不停掃緊
唯有重新開機
點知就卡係 歡迎使用windows 個畫面唔郁
連safe mode都入唔到
唉……之前見好多朋友話上到ht比玩具毒到