Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 茂利大魔王

[改造交流] 磁力合体 SHF KEMAN RIDER OOO

咁大工程...
玩玩具...玩到呢個地步...都算一絕...
讚~
好!
十年唔入呢個forum,都要為咗你破戒。
咁好手工,一於幫我改埋啦。
好!
十年唔入呢個forum,都要為咗你破戒。
咁好手工,一於幫我改埋啦。
阿姆羅古華多羅 發表於 10-5-2011 18:31

:64:大大...你咁支持我...請受小弟一拜~~~
有心有力~~~支持~~~:D
好o野呀, 戊利~!!
o個個好人唔讚你, 我讚你~!! :71::34:
ching會唔會改其他combo
大大可否解釋一下為何頸同腰位要裝磁石, 不是最重是把胸前的大圓盤分回三段就成了?:?
Part 1:  頭, 頸, 大圓盤上方

Part 2:  胸連雙臂, 大圓盤中部

Part 3:  腰, 下身連腳, 大圓盤下方

根本就有ball joint嘛?:?
回復 22# bigjohn2hk

大大尼個係一個好問題,亦都係點解我要改尼隻野o既原因。

如果只係為咗換裝...無錯,你只要拆開胸甲就可以了~
但如果你有玩過尼件野,你會發覺佢啲joint位根本唔係for你拆開...
基本上如果你夾硬尼的話, 你換多幾次你個joint位一係斷一係爛....

但如果用咗磁力合体....唔單只方便咗,如果你買多幾隻重現返佢所有形態...
你會明白....joint位改用磁力接合會有幾咁方便同好玩~~
師兄,好手勢!
good job ......:71:
好!改得好!等你改齊全聯組!:71:
能夠破解笨大D奸招~好野呀!!:36:
超級用心的教學的帖子;  :71:
謝謝樓主的無私分享, 富趣味, 深入淺出的教學手法, 支持! :77:
好強大嘅毅力:71: