Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [制作中] 超魔神龍神丸...再起動

大大實在是強到不能!!! :$
若能量產我就有福了~ :D
近兩三日冇咩心機, 冇咩進展

整住d少問題先
同樣因為手太重,變相上重下輕幾勁 (因為腳底係空的)

加舊廢鐵...亂補
唔知會唔會衍生下身太重or其他問題?!?!

另外同埸加影 同超魔神一樣有型ge劍王龍神丸
希望快d完成..擺晒所有mode 大合照

:26:

個人不喜歡劍王...:55:

想起來,魔神英雄傳比Rider早很多年玩變裝賺錢...
經過漫長ge一個星期身心勞累ge工作, 用星期五回光反照ge能量繼續整

修整下個拳頭角度 & 試上埋拳頭joint...
左右手好似依然有少少唔對稱, 打算無視了:59:
仲有關節依然唔實....

拎上手幾重 同超合金古鐵差唔多-0-

大致改動就係咁了, 整埋手"爭" 同膝頭 就開始整條尾
龍爪依然未諗到點加關節
都係想龍爪可以上下活動

終於動刀加關節, 又唔想個輪轉joint 外露太多, 所以咁樣整:36:

向上

向下

終於得左:$
:p  自high 一下先
今日極滿足, 基本上想改ge地方大部份都實現了:$
還差一點點就可以打磨上色 :shiny:衝ar

盡了最大能力鑽到左右手腳對稱, 差條尾未整

爪可動了>< 正常位置

提高都夠力 , 山口關節真係好好>3<

有埋尾後更加覺得大隻 同重

今日要休息下了:(
自high 一下先
今日極滿足, 基本上想改ge地方大部份都實現了
還差一點點就可以打磨上色 衝 ...
reload 發表於 22-5-2011 07:42 PM

我個隻.......都只係搵左人上色而已.......
見到c兄個隻.......好葡萄.....:die:
隻超魔神龍神丸我有原件,可以話你知你果隻,隻手比人加長&#21655;,還有條尾是十三節,不是十二節。
呢隻應該係 超魔神裡面既final form
真係好有心機~~ching 加油

... 後面好似見到黃金神
simling 發表於 11-5-2011 01:23 PM

FINAL FORM唔係個阿叔版的龍神丸咩:66:
回復 23# juuza2009

:@ 竟然仲有人回我的post

你是指復件手加長還是你看到我改完後還是手很長?@o@

復件的話很多地方都跟原件有出入, 復件拳頭位跟原形完全不同:78:
我都只能盡量修
尾巴真的不知道原來少了1件XD~
因為我看設定圖不計頭尾, 只有8節
動畫則時長時短~~所以沒理
長就好了XDDDDDDD

停工很多個月了:60:
不日再整~

回復 25# reload

復件手加長&#21655;,還有復件拳頭位比人改&#21655;。
回復 24# yugi

果個係古代龍神丸,唔係龍神丸的FINAL  FORM,龍神丸的FINAL  FORM是超魔神龍神丸!
師兄
想問下你龍星丸隻手係唔係另外買架?
邊度有得買呢謝謝
回復 24# yugi

果隻已經唔係魔神-_-.....
回復 25# reload

加油啊∼∼∼ching....