Toysdaily 玩具日報

查看: 9758|回復: 13

[改造交流] 好耐冇見鳥![新界限定]對不起...浪費了你...自切...O's shf

呢次改完之後...我自己比自己係...20分.係fail...雖然係改到分開3甲...但係
結果...黃色係有小小爆膠...
雖然係fail.不過我都post上黎算係一個教學orz...見另一個post既大大唔出教學sad..就想自己試試..
呢次改造我只係用介刀同熱水涷水...
先用涷水沖o"s中間.之後再快用熱水.再用涷水沖一沖就可開工
先用介刀係中間黃色旁邊既小小接位 慢慢磨...~~之後再慢慢"叫"下
順勢大力小小~我呢個位攪左半個鐘.不過如果攪掂中左間呢到既話.之後就好順利.幾分鐘可以分哂3分甲+主體~
對唔住鳥...再次哂左隻shf~但願呢個教學可以令咁多位大大改到~希望比我改得更好~謝謝:64:
Good sharing and support for your works!  Add marks for your passion!  :71:
有心痛嗎?T_T
有心痛嗎?T_T
yin0 發表於 8-5-2011 11:43 PM

好心痛...不過唔後悔orz....
改黎做乜:no:登你心痛:no:
改黎做乜登你心痛
阿瞬軍曹 發表於 9-5-2011 12:41 AM

改完可以同其他系列既shf O's交換玩...bandai食水太深鳥....可玩同外觀.我揀可玩....
btw....occ雖然都做到...不過都係shf令d....(
support!!! 好痛~

大大...唔好咁講,小弟唔係唔出psot, 我都只係唔想害人冇咗2百幾蚊姐:42:
不過,我已經補返個post...
但見你咁講...可能我真係遲咗少少...對不起...

http://toysdaily.com/discuz/thread-153970-1-1.html
Support for your effort!! :71:
And many thanks for sharing! :$
Very sorry for the cracked piece but u are the man!! :71:
:64::64::64:
:shiny:
好耐冇見了:78:
哈哈 早應不要改吧....:x
帥小龍??

傳說中既小虫??