Toysdaily 玩具日報

查看: 24537|回復: 63

[分享討論] S.H.Figuarts分享Vol.4_路過的假面騎士.Decade

平成第10騎士,假面騎士-Decade
Decade對唔同人有唔同既感覺,有人喜有人怨~
我個人係好中意decade,作為平成第10人既decade,擁有千變萬化既轉換,的確很強...

普通形態(左一)與激情形態(右一)既分別,我個人較喜歡普通型態...

兩個形態既特寫...

decade腰帶邊的Rider Booker可以變成劍(左一)和槍(右一)的武器

明顯我個人比較喜歡decade耍劍...

以下係decade常用必殺技,Final Attack Ride De..Decade!

插入卡片後,聲效隨即發出De...Decade!

Decade正前方會出現一排Final Attack Ride De..Decade的咭片
Decade發動Final Attack攻擊時會穿過咭片直接攻擊敵人!

跟住落來只有兩張Machine Decader既客串...
印象最深刻既係門矢士於Kugga既世界,變成Decade
騎著Decader於戰鬥場所經過和戰鬥(其實深刻的是對白,我稍為改小小...)

Decade:你..給我好好記住!我真係路過既假面騎士!

Decade:記住就好了,再會~

p.s.是次分享Decade真係好開心,雖然我近期先追返Decade+Decader
      但係遲玩都十分開心,估唔到Decader既造型比想像中好,size好像小了點兒其實沒大不了~
      其實睇Decade可以重溫下以前既拉打,相信唔少ching都有睇過下,如果又對decade/SHF有興趣
       呢set係幾值得選擇!
DCD真係幾靚仔:71:
ScanS兄 勁呀~
Pose好,光暗好,構圖好!! 銀色 Background paper 令DCD的份紅色額外特出,好有官圖 feel 呀 :71:
訓之前都要十卜一下FS巳既正帖先:71:
小品式分享啱啱好~~~支持~~~:77:
希望你遲啲可以入埋兩件武器~~~:)
頭像被屏蔽
型呀...師兄d相好毒...:30:
好正嘅分享:71:
:71: 我也很喜歡decade,拍的很棒
:71:
:71:
起初對Decade嘅印象真係嘛嘛~
不過憑睇吓睇吓就慣嘅精神~
最後都接受咗佢~:34:
回復#2-11

多謝大家既支持:shy:
Support Decade, Support 樓主:71:
Support Decade, Support 樓主
Ar.J 發表於 6-5-2011 04:23 PM

多謝:77:你Icon既Q版decade未見過既,好正:71:
Support :71:
平成第十人作用就係令拉打迷回憶番之前個9人