Toysdaily 玩具日報

查看: 3205|回復: 18

[玩具攝影] shf new den o 閑影~

一隻我覺得係本年度最愛之一的玩具,佢雖然細隻但比例可動好玩也在12"之上的玩具

絕對認同之前其他大大所講呢隻係雜figma及shf 優點於一身的玩具,而且腳關節的改良成就了這隻近期最好的shf !!!

整體QC良好,除左兩揸劍的手鬆D同隻眼透明度不足外

呢隻玩具絕對有買貴冇買錯,好在小弟第一日就圍搵就比我搵到個叫合理的價錢

不然叫我現在用接近魂web的價錢購入,真的會肉痛,雖然都會買!!!!

去相

本身諗住入埋12"但問一問自已既然已有隻那麼好,還為什麼要刻意去買隻大頭仔返來呢!!
當錢有鬆動時再想想入唔入12"
剛出的那天我也找得很辛苦, 4點左右在深水埗一間批發見到有幾箱, 入去問他們他們就說賣晒, 跟著行去大街那間零售, 門口有牌說晚上7時開售一人限買一隻. 問下他們是不是要排隊, 他們說唔知, 到時會公佈, 我說先比錢7時來取貨又話唔得. 那時候覺得自己好似乞衣咁. 跟著二話不說坐地鐵出信和碰運氣. 最後在有10元回贈的那間買到心頭好. 那時候真的有種失而復得的感覺. 回家開盒玩時還未夠7點, 還平了兩蚊. 真開心!
零舍感觸:)
圖很自然:$
我大細新電王都有追返, 但 SHF o個種放心扭o既感覺, 係 BM 俾唔到的!!!
我大細新電王都有追返, 但 SHF o個種放心扭o既感覺, 係 BM 俾唔到的!!!
迴轉宙斯 發表於 2-5-2011 02:55 PM

bm 新電真係得個擺字.....
其實我都仲諗緊...主要係個頭好大........
零舍感觸
圖很自然
F.S.飛煞 發表於 2-5-2011 02:29 PM

冇錢買攝影棚and 燈....其實真係好想影靚相!!
冇錢買攝影棚and 燈....其實真係好想影靚相!!
neweasonlss 發表於 2-5-2011 03:02 PM

普普通通已經好靚
慢慢追返自己中意既玩具,到時再買架生影令靚相都未遲:71:
有閒錢, bm 新電追返亦無妨, 畢竟....怨念呢家野, 只得一個解救方法.....:58:

12" 同 shf 姑終係兩種性質不同產品, 我當 12" 係收藏, 所以真係鍾意o既角色先買, 而 shf 真係一件好好玩o既玩具.

不能相比, 毫無衝突!
我次真係唔差!!! 好!! 到我出帖!!!:77:
大概係因為電王 SUIT 的設計多為盔甲
剛好同 SHF 一貫的設計風格不其然吻合了
所以好期待 SHF 會出返電王系列
( 不過我諗起碼等多兩年分分鐘... )
這樣的光線色調, 再配合neweasonlss 兄感觸的旁白, 讚~! :71:
完全感受到現在玩玩具的無奈...... :67:
你用 EPL 系列影 ?
d 味精色水 filter 又真係幾特別o既
頭像被屏蔽
Ching, SIC new Den O is very good too!!!!
你用 EPL 系列影 ?
d 味精色水 filter 又真係幾特別o既
玩具 發表於 2-5-2011 05:44 PM

我沒有用filter 我十分討厭用filiter!!攪到部機好似玩具機咁
我只是在WB上下了點功夫