Toysdaily 玩具日報

查看: 14299|回復: 21

[詢問] [題外話] 有冇師兄買玩具經常都係唔好彩 買左d 手功差既玩具

:80:小弟比隻洛克人x 吸引左   
跟住買左番黎一開盒就發現唔妥
d 色上得唔好  手功仲好差   心口個度有"達"跡
之前買過一兩隻都係咁....好灰:80:

補圖

睇下心口個到.....想喊    有冇咩方法救   唔通真係要買過隻.....
買時冇得check嗎?? :50:
所以人地話我都係咁話, 有時屍係要驗的 ... :75:
:50:有得check 架咩.....:53:
下我唔知架, 我見個盒面唔係透明嗎?? :50:

我羅~ 外號: Sad貨王.

開盒 Sad貨 資歷:
1) BM The Next 1 - 斷股關節
2) BM 響鬼人形 - 斷右膊+右股
3, 4, 5....) SHF Dark Kiva, New-Den O, Black 等等...甩油, 多餘油沾到大腿或等部位,超鬆 前 "fing" 後 "fing" 腳掌....等等...

還有剛開的 (just 30 min ago) figma真波希....背上的 "5" 印歪了25度...TaMaDig...:oh:

我本身都會稍為 check 下 , 但偏偏就成日會揀中隻爛橙o既...
所以以後呢 , 就睇兩眼甚至求其望一眼就算
奶左野都無咁 sad !

點知上幾次發覺原來咁仲 sad !
奶野奶得仲應左 !
天生衰運就真係衰運 !
:ice:

我而家何只千揀萬揀 , 直頭金睛火眼咁揀添呀 !
起碼奶左野都知係自己睇唔真...
:oh:
我本身都會稍為 check 下 , 但偏偏就成日會揀中隻爛橙o既...
所以以後呢 , 就睇兩眼甚至求其望一眼就算
...
玩具 發表於 2-5-2011 03:17 AM

咁師兄你會唔會買多隻   定由得佢....:50:
但依隻野 我見qc都唔算太差wor...
你果隻心口果度 真係幾明顯=-=
買時無睇到嗎?

我都中過不少sad 貨
玩山口時,山口舊版gunbuster 左左手,限定黑帝王萬能俠對翼曲的,ova getter1斷手...
到玩robot 魂時,買029 Tristan 心口金色無左一大點...oo 肥仔機分出來果隻黑色機一開盒斷腳
限定 exia r1 個口d紅色上出右邊面.....紅蓮限定光翼有一隻唔用aa 膠的話一邊透明翼會掉下....
之後火大把所有山口同robot 魂賣出去....
點知過左唔到1年又開始中figma 同shf.....
shf w cj 一開盒心口無左一大點綠色,enternal 個口有一大條黑線要自己洗走佢....
shf ooo 特典 ankh 手隻鳥無上一邊色....
figma 就有古泉一樹,隻腳一開盒就好易掉下來....走去同個店講,
個老闆叫我:你自己之後玩得小心d lor......e 間野已好出名..之前唔知,先同佢買...無下次
figma 中野 梓,一開盒斷頭髮....重有好多...都唔記得了
頭像被屏蔽
買 metal build 七劍 成個心口D拉花化開哂, 白色位變哂一堆紫色油. 想扮睇唔到都唔得. 問你死未!!

Sad貨總有既,我六七成既SHF都sad既,Diend彎腳,紅古加彎手,A哥同T哥;兩把劍d色又甩油,多餘油沾到其他位都有,仲有最經典的W cj,死揀爛揀,驗屍咁驗,返到屋企發現條腰帶鬆左:56:,仲有fj既搏頭有撻唔白唔黑既野

SAD貨實中過只係呢排特別多:63:
諗起都傷心唔想慢慢數咩款:42:
依家由以前求其望2眼變左要仔細CHECK晒成隻野:60:
如果咁都中SAD貨又接受唔到佢缺憾真係會睇情況去買多隻補完:70:
我覺得買12"最易瀨野。。
第1次買個黑魔返去,未玩就斷左腳
件衫扭兩扭就爛咁濟。。

之後唔敢再買住。。
轉玩大膠啦...最多都係上色問題, 又出事就自己再上過色...