Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 又開工砌高達 (小心多圖) Nov 8 加相

Good !
雙卡碧尼很不錯。雖是早期的MG,但設計很好,師兄上色也很漂亮,只是這件MG兩肩太闊,要放置呢件東東真不容易。。。
雙卡碧尼很不錯。雖是早期的MG,但設計很好,師兄上色也很漂亮,只是這件MG兩肩太闊,要放置呢件東東真不容 ...
eyiulll 發表於 4-5-2011 11:52 PM

agree, 真係好鐘意卡碧尼o架 design, 而呢隻同 NT-1 都係早期的MG, 但係隻 NT-1 就真係砌到我媽媽聲:53: 鬼叫我想完成我o架怨念...display 晒 TV, OVA, Movie 入面的高達(no turn A and G...hate them) 同自護MS in MG... 所以繼續努力中! 而家砌緊 MG guntank!
00 gundam 正呢~ :71:
我愛NT-1, 快d裝埋裝甲再影過:71:
俾我發現你隻wing zero 左右對調對翼來安......咁樣靚D?
回復 20# 澄澄老豆

都未砌D裝甲:55:....遲D遲D:64:
俾我發現你隻wing zero 左右對調對翼來安......咁樣靚D?
大面豬 發表於 8-5-2011 12:23 PM

老細咁都比你睇到! 好眼好眼!:77: 睇到我對 W 幾咁有"愛"! haha, 如果係 RX-78, MK-II, Zeta 就一定唔會出呢D錯!:55:
又搞掂兩隻, 太空坦克同雷射大炮, 隻太空坦克真係出得好有誠意, 而隻雷射大炮雖然係早期出品不過都幾 ok o下.

跟住就更係要有 V作戰計畫啦!

搞掂隻 MG 00 Raiser, 今次玩 metallic paint 不過銀色好難搞!

你就係呢個世界o架扭曲! 我要清除目標!

殺拿的進化, 唔計隻重到死o架 Raiser, 00 o架比例最好.  00Q 條腰太幼, Exia 就腳太粗... 但係隻 Raiser 搞到隻 00 好難企得隱...

大家都係 1/100 不過隻 0 Gundam 就大o左成個碼!

令啊:handshake::handshake:
卡碧好正:71:
另外想問問ching方形光貼那是有?我找了很久:handshake:
型呀:$:shiny::love:
回復 25# hondacl7

why use metallic silver, Pearl white should be better to show the metallic feel of white color.....
卡碧好正
另外想問問ching方形光貼那是有?我找了很久
阿修羅大帝 發表於 2-7-2011 03:36 AM

方形光貼???? 你指個 background? 係電牙刷個盒低!:35: