Toysdaily 玩具日報

查看: 26127|回復: 57

[分享討論] 2011 又開工砌高達 (小心多圖) Nov 8 加相

成個冬天都乘係可以素組, 硬係唔老黎!:31: 所以一見天氣暖番D仲唔 la la lum 開噴筆咩! 之前而經素組o左 Megasize & PG 紅渣, MG NT-1, MG Wing Zero 同 MG 死神. 呢幾個星期同佢地噴埋D油, 整返靚仔佢地!:35:  紅渣D相都之前 post 過啦, 呢次唔 post 啦.

先黎對 Wing Zero 同 死神!  Gundam W 埋面最鐘意呢隻 Deathscythe Hell 死神高達! 真係型到暴! 其實麻麻地鐘意睇 W, 次次都睇到訓晒! 但係 D MS 就好鬼型.  遲 D 出埋另外個三隻 EW 版 MG 都會買埋黎砌. :67:

跟住就到我ga favorite NT-1.  好鬼鐘意呢隻野個 design 同好鬼鐘意 0080個 story.  最衰搵唔到有廣東話版, 如果唔係一定要阿仔睇啊! 不過呢隻舊 MG 就真係出得差D啦!:53:

到最係到近作, 砌o左我成個 easter holiday... 用o左 Mr. color 隻新 pearl color 黎噴呢隻卡碧尼! 用o左好多心機去噴ga!:77:

歡迎各位 CHing 高手賜教, 賜教, 比比意見:77:
精彩~
大大的用色偏向
暖色調
看上去有一種活躍的感覺~
0080的故事的確很好﹐不過個人比較喜歡kampfer (雖然又係一出就俾人秒殺﹐不過機體真的很有性格)

卡碧尼D色好靚﹐如果係都要講既話﹐就係頭部藍色陰影太深了~~白多一點比較好
卡碧尼D色好靚 x2
WING0 隻藍色好靚! :71:
部wing zero custom真係好正~:$
我愛卡碧尼呢~:35:
隻wing zero custom用既藍,好有pg珍珠透明版用個隻色,好靚:35:
另外地獄死神改都好型!但係爛面問題一直令我唔敢入......:31:
0080的故事的確很好﹐不過個人比較喜歡kampfer (雖然又係一出就俾人秒殺﹐不過機體真的很有性格)

卡碧尼 ...
elasto 發表於 28-4-2011 05:50 PM

係我都覺得D藍色陰影打得太重,不過而經 sand down 咗兩次再噴過... 都整到幾 frustrated! 所以就算唔得 prefect, 都收貨算! 鬼叫做得 project management 多,it is always not cost effective to build a perfect product! Haha!
今日鈴番隻早前素祖o左o架 MG 00Q 黎玩返噴珍珠色. 效果唔錯不過影得差所以唔係好出...

GOOD!
i have 百式also, 想買番隻卡碧尼, 打完高達無雙更愛佢 ~
至於NT-1同0080故事, 我聽身邊有唔少人都鍾意呢
support your work for several MG model kits
:handshake:
nice work.  support.
:71: