Toysdaily 玩具日報

查看: 15298|回復: 22

[其他] [溫提] 有 PSN 既 網友 請留意一下自己既 信用卡 戶口 ...

[FW] PS3連線重開無期 查有否泄信用卡資料
【明報專訊】PlayStation    網絡上周三疑受黑客入侵,要暫停網上服務,官方早前公布服務可於一兩日內重開,但Sony    發言人承認未知具體時間表。另外,Sony正著手調查玩家的信用卡資料有否外泄。

PlayStation3(PS3    )玩家可免費透過PSN網絡連線玩遊戲或下載,全球有逾7500萬用家。新力發言人Patrick Seybold在美國    時間周一在官方博客撰文,承認未有恢復服務的具體時間表,正設法恢復連線服務,重建系統,進一步加強網絡基建,他重申雖然過程需時,但有必要提升系統保安。

新力方面又指出,正詳細調查是次故障有否令玩家的信用卡資料或個人資料外泄。香港Sony提醒用家留意官方網站公布。

遊戲店生意跌一成

遊戲店星星電子店務員曾小姐表示,約有六成客人購買PS3產品,自上周網絡出現故障以來,粗略估計相關生意額下跌約10%。

她指短期不擔心影響銷情,但若復修遙遙無期,就會受很大影響,「好多人都上網玩,呢個係PS3一大賣點,部分遊戲係上網好玩口的」。
http://hk.news.yahoo.com/article/110426/4/o03l.html
有人..好大機會會買xbox :75:

SSF4 ......冇得online打 = :66:
最重要係唔好入信用卡資料, 就算係要買野, 都要在完左transaction 後即刻刪番.
最重要係唔好入信用卡資料, 就算係要買野, 都要在完左transaction 後即刻刪番.
好在...我沒用咭買野,都因為係驚有呢一日..:73:
不過沒得ONLINE打真係好沒癮, 睇黎要正式向女主人申請買360先得...
我之前都冇入信用咭資料, 但早幾個禮拜先係psn 用信用咭捐左幾舊水 :@
好在...我沒用咭買野,都因為係驚有呢一日..
不過沒得ONLINE打真係好沒癮, 睇黎要正式向女主人申請買36 ...
潔白紙巾 發表於 27-4-2011 12:06 PM

:36: 快買
其實除左 信用卡 資料 ... 個人 資料 都好大問題 ... 我只怕 d hackers 由 psn 到入埋 做保養果個 sony 會員  acc ...果邊有晒 我 d 等個人資料 ... :67:

攪到我即刻打去cut卡, 又冇得挑街霸4...........:53:
我仲未買PS3.....
我仲未買PS3.....
mushroom 發表於 3-5-2011 08:39 AM

你放棄把 la ... 出左 ps4 (如果佢仲會出) 你先再念 la ...
我收到信,話我a/c有份被hack,雖然沒買野, 不過都有d不安..
因為我用另一e-mail專係比ps3, 可是佢卻send我平時用開後備的mail...
收到後, 即時打左個尿震....:50:
我收到信,話我a/c有份被hack,雖然沒買野, 不過都有d不安..
因為我用另一e-mail專係比ps3, 可是佢卻send我平 ...
潔白紙巾 發表於 3-5-2011 13:54

我都收到email, 但佢只係話我d 資料有可能已被偷去 :53:
回復 13# bbf1125

未來呢幾日話開番.....有d驚入唔番去..
回復  bbf1125

未來呢幾日話開番.....有d驚入唔番去..
潔白紙巾 發表於 5-5-2011 13:21

希望真係開得番la :42: