Toysdaily 玩具日報

查看: 9632|回復: 32

[詢問] 唉...剛買了隻P1就泥足深陷...怎樣選才好?

唉...剛買了隻P1就泥足深陷...
想請教各Predator Collectors
如果我現在只有一隻P1
下1-2隻應該買哪隻才好?

基於大部份Predators已經是天價
我會續部慢慢買回自己喜歡的

我看過官網後對以下有興趣,請各師兄指點一下買哪隻才好,謝謝各位!

- Celtic
- Scar
- Ancient
- Berserker
- Alan Dutch
- Falcon
- Tracker
- Guardian

其他就未有太大興趣,Lost Predator 自己不太喜歡個身型,顏色,和盔甲
個人應為 P2 所有色和造型都一般,不如買 PS 新個三隻, 造工更好又平d
Chopper貴之如又不及Celtic和Scar靚
Elder 太old school得黎又不及P1 Classic
Billy, Royce 都算是最後之選...

唯一會考慮一下是Wolf...可惜身型總是太細小有點奇怪
盔甲顏色也是一般...

好頭痛....怎樣選才好?
- Berserker
- Falcon
- Tracker
呢三個還好吧,現在價錢都未到天價,收得過的!
謝謝您的回覆
其實都幾鍾意 Alan Dutch
但身為新手是否應該先集中儲 Predator 先?
謝謝您的回覆
Predator3 發表於 26-4-2011 12:54 AM

有得 Predator1 就要買埋 Alan Dutch ,就唔係得一隻就怪怪地,不過依家Dutch一般都要二牛以上,接受得了就要自己考量了.
不用頭痛......

基本上 HT 計劃重出大部分"經典" (AVP, Rocky, Rambo)

是重出, 不是復刻 (就像 MK2, MK2 Armor Version)

你只需要等....

不會便宜 (DX價), 但仍遠低於炒價

請耐心等待........:DD
有得 Predator1 就要買埋 Alan Dutch ,就唔係得一隻就怪怪地,不過依家Dutch一般都要二牛以上,接受得了就 ...

那你建議先買 Dutch 還是 Berserker?
我計劃一個月買一兩隻 figure...

現在想應該每套我鍾意的電影都買一隻Classic Figure
例如 Batman 就買DX1 DX2
Iron Man 就買 Mark III

定抑或只儲 Predator...

我有不少 Kaws...打算賣一些出去轉儲 HT...

不用頭痛......

基本上 HT 計劃重出大部分"經典" (AVP, Rocky, Rambo)

是重出, 不是復刻 (就像 MK2,  ...
Gretzky99 發表於 26-4-2011 01:15 AM

真的嗎?是否 Hot Toys 已核實?
我在Yahoo花了 $3X00 買P1....
看來比市價高了...

現在想應該每套我鍾意的電影 ...
Predator3 發表於 26-4-2011 01:32 AM

P1 肯定重出

DX 配件 (就像 Sweeney Todd)

低於兩牛

你買貴了......:!
i suggest Berserker,Falcon, Tracker and Royce first. Make it as a set. i got Guardian too look really nice, but little pricy too 3k+? Wolf got 2 diff ver. Battle dmg. or Normal one...i got the battle dmg..look soso la. i prefer the normal version with dual cannon..

我建議先將近期出的先買,即 Predator S 系列的

因價格還未太高,起碼現在還可去HT訂Tracker

到時起碼可以有一套電影完整的收藏

至於Dutch可放在第2步

而Guardian本人認為其在電影中為閒角,亦出場時間很短,可以放在第3步,而其價格現未有上揚之勢

最頭痛的是AVP,因現已是天價,看自己能力才考慮啊

切忌:玩物喪志

以上純個人意見,不喜勿插:67:
謝謝您的回覆
Predator3 發表於 26-4-2011 12:54 AM

個人覺得新果幾隻最靚, P1  會重出 ga
頭像被屏蔽
月入10萬...買什麼都得...唔好諗啦gogogo....
月入1萬...買野真係要三思....多個錢旁身點都對你是好的!!

現在想應該每套我鍾意的電影 ...
Predator3 發表於 26-4-2011 01:32 AM

樓主師兄,請放心 ... 3xxx 買P1,
不能話買貴左, 而HT未確認出DX Ver P1,
就算出 ... 你睇最新出既 Berserker 同埋 Falcon 可動性減少,
擺Pose 都有限

至於後追, 見議先追阿諾,
因為包膠Body以至引來一批非鐵血玩家追捧...
叫價不斷提高,
後追代價好大架..     一路好走..   :67:

Alan Dutch 一定要快入啦 , 主角麻:73: ...HT再出機會又唔大 , 唔入就冇機會LU, 冇主角好慘:75: :p