Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kc53

[分享討論] 後追既IRONMAN 1,2,3,4,6

HK好多人大把錢,秒秒都幾十萬上落!:58:格價?NO LA,5,6千同5,6元無分別!想買就買!:34:超多SAD貨?再買就得LA
可能肯硬食炒價的人是玩開拉打,佢地咪唔覺得貴o羅,事關d拉打成兩千蚊隻啦...
solarlord2001 發表於 24-4-2011 08:35 PM

如果真係就甘2千.....冇炒到囉...
HK好多人大把錢,秒秒都幾十萬上落!格價?NO LA,5,6千同5,6元無分別!想買就買!超多SAD貨?再 ...
samuellam 發表於 25-4-2011 11:14 AM

睇標提以為樓主自己講後追心態
其實玩12吋既大大有好多都係中產人氏
區區一個ironman series 都未必夠人地買隻錶
比心機賺錢啦老友:52:
其實,一個成年男人,一個月養部車,使費油費加埋都幾千銀了
玩單車,買一件零件又千幾銀了,成部名牌,可以玩到6,7萬一部
而家買12吋係成年男子一種流行玩意,朋友玩你唔玩就OUT
呢一刻就要有,呢一點唔係錢可以取代到
一千幾百,尤如垃圾
你笑人傻,人地笑你窮,觀點角度問題,係永冇結論
I heard a news, Mark I, II, III, will re-issue,
don't know it's real or not
回復 20# kingeltshan
Really?
玩具真係一個見人見智的名詞.....
值與唔值都好難講.......我玩左咁耐都已經睇化左啦!!....!!

人有我有亦係一種好幼稚的講法.....人地有林寶/住半山難道你又去買??
量力而為吧......!!
區區一個ironman series 都未必夠 ...
Oldcat 發表於 25-4-2011 05:32 PM

我玩12" 之前係玩電單車(1000cc 果D ) ,果時新車買返來都要十萬),  一年D 保險, 牌費, 油錢, 停車場錢, 保護費, 最少可以買到 20 隻   HT  ,  換條死氣喉都要成萬, 換條tire 都要成 3 千( 有時唔好彩中路釘, 可能要換二次 tim ), 個頭盔都要成4千, 買套戰衣都要成萬, HT  一千幾百元, 真係碎料.
區區一個ironman series 都未必夠 ...
Oldcat 發表於 25-4-2011 05:32 PM

我老友都有玩  HT, 人地買隻錶都要成9萬, 玩 Leica 相機 (M9) , 渣 AUDI TT
回復 21# solarlord2001

my friend, he heard that when ording Jack Sparrow
回復  solarlord2001

my friend, he heard that when ording Jack Sparrow
kingeltshan 發表於 26-4-2011 01:17 PM

Mk3 已經出了兩隻 wow
回復 20# kingeltshan

講真,唔講炒唔炒.如果隻隻都話出過,HT玩具就唔好玩lu,玩HT玩具咁貴因為有收藏價值,隻隻都出完又出,d figure就只值幾舊!!
Mk3 已經出了兩隻 wow
gekigoke 發表於 26-4-2011 13:19

好可惜,兩隻都出得唔好
好可惜,兩隻都出得唔好
布魯士 發表於 26-4-2011 04:30 PM

所以我都出左lu:52: