Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 八九十年代恐怖片角色慶復活節續集 (內有血腥,令人不安內容,慎入)

夜半鬼敲門系列 同 夜半仔敲門1,2 歷史悠久,要講有排講,猛鬼屋逐個捉就比較近期,係一套同名作品 ...
toycoffe 發表於 27-4-2011 01:21 PM

猛鬼屋逐個捉…呢套片真係要推介。
當年呢套野,係同時有一套叫「鬼屋凶靈」差唔多時間上既…
題材亦似…都係改只同一套片。

講一班人入間傳說猛鬼既屋度過一晚。第日如果無事既就有獎金。

我當年揀錯…睇鬼屋凶靈…悶到pk…
之後就緊係嚇到我唔敢睇「猛鬼屋」啦。
點知見雜誌訪問陳E臣,佢成年最喜歡既戲,竟然係「猛鬼屋」…

睇完覺得正。又係一套不能劇透既好片…

留意…結尾播完歌,出完字幕係仲有野睇架:34:而且會呼應返成套戲。要睇架!
佢條友仔重要將最核特果個留到最後
toycoffe 發表於 27-4-2011 06:00 PM

:38:唔係一開波就要睇高潮嘛?
唔係一開波就要睇高潮嘛?
原罪 發表於 28-4-2011 12:43 AM

個個人口味吾同 :38:
回復 302# toycoffe
THX 大大
敢要睇番第一集LA~~ 第二集係超超超超超超唔得, 為拍而拍之作, CUBE可以講係SAWS哩類型戲既始祖, ...
lokia 發表於 27-4-2011 11:48 PM

第二集saw,開頭導演同編劇都轉哂人…點知搞唔掂…
要佢地返黎救套戲。(編劇+導演係第一集,其中一個被困掘腳機關既人。佢當年自己拍左呢past既短片,自己演埋,寄俾電影公司…結果開戲時,電影公司叫佢自己做埋,哈~)
第二集會違反第一集既規則架…睇到我都火埋…點知之後既集數。
會兜翻第二集既問題,立即無哂問題。
呢套後黎根本係連續劇。
好彩終於完,而且結局算係咁…系列電影黎講。已經好難得。
人玩鬼同鬼玩人係咪2套戲??
Aunbis 發表於 28-4-2011 12:01 AM

鬼玩人係the eivl dead。近排外國出返blue ray。
現在睇普普通通…主要係特技現今睇會打折扣…

人玩鬼就講一家人既(如果我無計錯…)
碟定電影海報…係一個細路女,背住坐咁對住部雪花電視…

我記得好細個時…親戚有帶…新年播俾我睇…嚇死我…
好多血…
之後同我講…個d係「遮梨」…
我就笑住話:「好多『遮梨』呀~」:DD

係一套可能恐怖…但我因童年回憶被改造…已經唔識驚既戲…
依家比你地整到勁想睇喪C片....
依家睇活死人(泥)明先
Aunbis 發表於 28-4-2011 12:28 AM

喪屍片…
近年既,當然推介「活死人凶間」。
正統中有新意,特效又靚~

之後就數「28日後」,我覺得好睇。

而近期有套電視劇,(第一次有喪屍電視劇,係改自美漫既~)
the walking dead(好似現在now有得睇。)
人性比喪屍更係主線,第一季得六集。第二季…好似今日萬聖節推出…聽住先。

近日買在本大陸書,講恐怖電影,結果搵左套「the return of the living dead」睇,
呢套當年明珠成日重播。
但搵到原版,原來正好多。

而好多所謂新既喪屍意念…呢套成廿年前既戲已經有。而且特效現在睇都仲ok。
我就非常喜歡~「生化危機」呢隻game…我諗都受佢影響唔少…
次次都係你地提起d舊片先?!
今次我黎!

邊個睇過當年明珠播既「丑」英文係 it

呢套野改自史提芬金…當日分兩集播,現在vcd鋪都仲見到。
第一集睇到我同d同學嘩嘩聲…
第二集就…小小聲…
個個人口味吾同
Aunbis 發表於 28-4-2011 12:47 AM

一睇就知我重口味啦:66:
活死人凶間直頭正啦,
好人性化, e.g 市場(食蕉)
而「生化危機」我只玩過3-4,
好好玩.....
鬼玩人係the eivl dead。近排外國出返blue ray。
現在睇普普通通…主要係特技現今睇會打折扣…
...
原罪 發表於 28-4-2011 12:55 AM

無記錯,有電視呢套係鬼驅人,人玩鬼係 Army of Darkness,即 Evil Dead 3 :75:
無記錯,有電視呢套係鬼驅人,人玩鬼係 Army of Darkness,即 Evil Dead 3
toycoffe 發表於 28-4-2011 01:21 AM

:64:甘拜下風~
哈哈~:DD
講起活死人凶間,當年好多傳統喪屍 fans不喜歡此片,話喪屍走得太快,無左以前慢慢行果種壓迫感。我就覺得兩種唔同,無得比較
喪屍走得吾快好冇隱,
走得慢都重有人死先 ON._
夜半鬼敲門系列 同 夜半仔敲門1,2 歷史悠久,要講有排講,猛鬼屋逐個捉就比較近期,係一套同名作品 ...
toycoffe 發表於 27-4-2011 01:21 PM

兩套都好正,我仲以為後者有續集:unhappy: