Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [價錢帖]舊物新入 Yamato 1/60 Macross VE-1(20/3/13已修服)

Support!
頭像被屏蔽
搭單得唔得
elvischoi 發表於 11-4-2011 12:57 PM
x 2 :handshake::handshake:
頭像被屏蔽
:43:我都無這隻!
:43:走鬼呀
1�144盒蛋!
常威 發表於 11-4-2011 03:38 PM

謝解答。

咁細隻蛋都可以噴陰影同滲線,估大大唔到。
大大的貼紙是附贈的嘛 還是他有出水貼 我拍照的時候附贈的貼紙都會反光 有何方式讓貼紙不反光嘛
大大的貼紙是附贈的嘛 還是他有出水貼 我拍照的時候附贈的貼紙都會反光 有何方式讓貼紙不反光嘛
ccyaxyz 發表於 12-4-2011 11:28 AM

我係用原裝附贈既貼紙,至於反光問題,首先,你可以用一部渣d既相機!

另外,就係響貼貼紙時,用火機油先抹將要貼既地方,目的係抹走自己唔覺意留在機上的油同汗,咁就會貼得好實!之後用牙籤由中間向外括走空氣,再卒哂四邊等貼紙貼到冇反光為止!

希望幫到你!:64:
我係用原裝附贈既貼紙,至於反光問題,首先,你可以用一部渣d既相機!

另外,就係響貼貼紙時,用 ...
常威 發表於 12-4-2011 11:40 AM

原來還有這一招 怪不得把玩起以往貼好的飛機 貼圖4邊都會掀起來 那貼上去以後 需要再貼紙上方 再抹一次油嘛??
原來還有這一招 怪不得把玩起以往貼好的飛機 貼圖4邊都會掀起來 那貼上去以後 需要再貼紙上方 再抹一次 ...
ccyaxyz 發表於 12-4-2011 01:34 PM

唔駛架啦!放心把玩啦!:71:
想問下常大個PACKING係咪咁:

小弟你雞旺地庫見到另一PACKING的VE-1,好似係舊版,其實分別大唔大?

見人地包密晒,實係抄價貴貴,都無問價lo,只係想八下新舊優缺。
想問下常大個PACKING係咪咁:

小弟你雞旺地庫見到另一PACKING的VE-1,好似係舊版,其實分別大唔大?
...
catcat 發表於 13-4-2011 11:23 AM

Yes, it is the old version, no problem if you just want the plane mode.
舊版對腳係全金屬,仲好鬆好易甩!我地偉大既B仔哥以前就試過唔覺意跌左隻腳,中左隻腳趾公留血不止,當場被捕!

如果舊版,keep住飛機mode都ok既!
舊版對腳係全金屬,仲好鬆好易甩!我地偉大既B仔哥以前就試過唔覺意跌左隻腳,中左隻腳趾公留血不止,當場被 ...
常威 發表於 13-4-2011 09:58 PM

:ice:Call 999