Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [價錢帖]舊物新入 Yamato 1/60 Macross VE-1(20/3/13已修服)

好機, 靚相!! :71::71:
:ha ...
S20081997 發表於 10-4-2011 11:01 PM

S兄!唔好喊、唔好扭計!希望在明天、後天、同埋大後天!世上無難事,我同你留意!:$
:shiny::shiny::shiny::shiny::shiny:, i want it:help::help:
好菜 好機 好相 入得好 支持分享 .

有咩奶油話實過頭呀,籍口。:63:

而家露出個大肚dum,你話涷傷風幾無謂呢?
真係整得好正﹗點解可以貼貼紙可以貼到咁鬼靚﹗
我都唔明!點解滲左線就靚咁多!
真係整得好正﹗點解可以貼貼紙可以貼到咁鬼靚﹗
vegeta 發表於 10-4-2011 11:47 PM

常兄教過小弟,貼之前用火油抺一抺要貼嘅地方,咁可以貼服又唔易hil起。

To 大BA:多謝欣賞!:64:

To goodto:你又係同我一樣係後追呀?唔緊要,希望在明天!:78:

To yelland01:多謝!我會比心機架啦!:64:

To catcat:你有所不知,真係好鬼實架!露肚dum好過爛件!寧願唔啪實好過同VT-1同一命運!:74:

To vegeta:貓貓已代答,就係只要用火機油先抹,抹走自己留在機上的油份,咁就會貼得好實!然後再用牙籤括走空氣即可!

To 呂兄:其一係線條多左架機感覺detail左,其二係你小見所以感覺新鮮!如果有機會你下次求祈比架菜機我,我同你滲一隻吖!

To catcat:謝貓代答!:64:
To 大BA:多謝欣賞!

To 呂兄:其一係線條多左架機感覺detail左,其二係你小見所以感覺新鮮!如果有機會你下次求祈比架菜機我,我同你滲一隻吖!

好呀!帶隻SDF比你得唔得呀? :handshake:

講真,遲d問清楚你地1/60要用咩油滲先。雙星enamel油?
好呀!帶隻SDF比你得唔得呀?

講真,遲d問清楚你地1/60要用咩油滲先。雙星enamel油?
呂品器 發表於 11-4-2011 12:24 AM

得!只要你比時間我就得!要唔要螢光油?:58:

冇錯!滲線係用法瑯油溝到好浠黎滲!:71:
訓靠啦,重滲線!:ar: