Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [2011年4月新番] - 花開物語 (花開伊呂波) 強烈推介!!!

:63:搵唔到第六話既?
想問句...

話說緒花第一話戴著的耳機是樂聲牌的RP-HTX7...

http://www.panasonic.hk/av/chinese/audio/model/rp-htx7.aspx

請問有無朋友可以確認一下... 樹關小櫻想買...

呵呵呵

小櫻上
第7話...

今集的主角是巴姐姐...

能登好像與「巴」很有緣... 呢...

小櫻上
第七話

我覺得今集幾悶… :ar:
第7話...

今集主角係巴大姐(28才)...

頗老套嘅一話... 又或者係喱類作品都有嘅劇情...

話說將近成為「魔法師」嘅巴... 好友同學都已經結婚生仔... 家陣又被家人催相睇...

今集喜翠莊嘅客人...

survgame... survival... saba (鯖魚)... 又玩食字梗...

雖然喱班「軍人」頗惡搞... 但當巴大姐一「發功」... 就治得貼貼服服...

今集班妹妹仔嘅表情好有趣...

是日最正嘅一幕(?)...

但係菜子喱下好萌...

的確係好老套嘅橋段... 巴姐姐始終都係喜歡喜翠莊嘅工作...

呵呵呵...

小櫻上

Q版~ :handshake:
第8話...

喜翠莊少有咁好生意...

但撞啱阿徹同菜子都放咗假... 仲有傳聞中嘅「神秘顧客」...

好衰唔衰... 女將又突然病倒入院...

得翻果幾丁友... 點招呼咁多人客呢?...

原來喜翠莊嘅板長大人... 係唔受得壓力嫁...

第9話 - 喜翠莊最長的一天

緒花盲蹤蹤响大酒店搵阿徹...

最後得考一鼓勵下終於搵到喇...

另一邊... 考一已經去到喜翠莊附近...

唔... 妙齡少女由鄉下出城嚟搵佢返去... 緒花再插多支旗响阿徹度... 民子要加油喇...

不過民子都唔執輸...

唔只緒花... 民子... 菜子都好可愛...

阿工口小說家响樹搞乜?...

終於渡過漫長嘅一日...

依!... 菜子部單車明明俾緒花借咗去... 踩咗去電車站... 而緒花係坐阿徹部電單車直接返喜翠莊... 理論上菜子部單車應該仲响車站... 點解菜子可以踩翻自己部單車返屋企?... 菜子部單車曉自己返來?...

唔... 咁企位法... 似乎預言緒花會繼承女將之位?...

新角色登場!...

呵呵呵...

小櫻上
今集好好睇,《花開》越來越精彩~ :$
第10話 - 微熱

哎喲... 繼女將之後... 今次輪到緒花喇...

喜翠莊各人都分別去探佢病... 可見緒花响各人心目中已經建立一定地位...

工口小說家竟然帶佢啲「新作」讀俾緒花聽?...

阿徹就親自煮嘢俾佢吃?...

菜子都帶嘢餵佢吃...

連女將都嚟睇佢...

民子都趁有空返房睇佢...

但個傻妹竟然因菜子一句無心嘅安慰說話... 以為喜翠莊無咗佢都可以...

咁... 緒花幾時先好返呢?...

今集嘅小插曲...

八力阿徹竟然响民子面對緊張緒花!?... 弊喇... 完全被NTR...

阿徹喱條友... 趁人家病就...

喱下俾民子睇到分分鐘俾佢切...

究竟係邊個咁無陰公?...

不過大花面嘅緒花一樣可愛到死...

呵呵呵...

小櫻上
想問句...

話說緒花第一話戴著的耳機是樂聲牌的RP-HTX7...
請問有無朋友可以確認一下.. ...
小櫻 發表於 16-5-2011 11:20 AM

睇外形應該係(暫時未見有其他牌子類似)...米色我也有..cd warehouxe 399入手:73:
回復 55# 小櫻

support !! 我都有追開 , 好好睇 , 由其劇情 , 緒花由討厭喜翠莊 , 到著緊至涯病 ~  

點解唔 cap 口咬士多啤利 closeup
那個鏡頭是最  . . .  呵呵  ~  :35:
回復  小櫻
support !! 我都有追開 , 好好睇 , 由其劇情 , 緒花由討厭喜翠莊 , 到著緊至涯病 ~  
點 ...
軍佬 發表於 8-6-2011 10:54 AM

:46::46::46:

睇外形應該係(暫時未見有其他牌子類似)...米色我也有..cd warehouxe 399入手
hehemimi 發表於 6-6-2011 08:55 PM

謝回覆...

小櫻再查過... 原型應該係 Panzsonic RP-HTX-9

http://www.panasonic.hk/av/chinese/audio/model/rp-htx9.aspx

賣HK$1,080... 但據聞已無貨...

所以一般都會買較平嘅 RP-HTX-7 代替...

建議售價... HK$338... 小櫻最平見過HK$299... 為何你果個賣到成四百蚊咁貴嫁?...

小櫻上
回復 58# 小櫻

:71: :71:  :71:

阿徹  個衰仔擺明係動機不純  ~  :34: