Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖

[其他] ONLY YOU 超差大結局...看到火都來

呢套劇…有次時運低食飯睇到少少…已經覺得唔使睇,
一套包裝為愛情劇既劇集,「無啦啦」又飛車,又黑社會,又差人,又開槍…
但主角係普通市民…

我已經覺得呢套野唔使睇。
樓主你真包容~
but i think the  ending is ok

珍惜眼前人 , all ching
要讓 Summer 和阿蚊二人明白 "生命無常,珍惜眼前人",

可以有好多方法,根本不用撞死那兩個人,

呢套明明係喜劇,講婚姻, 應該結局係好sweet, 大團圓結局至係,

整個bad ending, 攪到我睇完,成晚唔開心!
頭像被屏蔽
請問結局係乜....我冇點追開  但見到你講到燒屍  我又好想知
但見到你講到燒屍  我又好想知
空 發表於 3-4-2011 07:47 PM

我都係平時無追開,但昨晚砌BB戰士,開住電視才剛巧睇到這一幕,我都覺得玩大o左:38:

婚紗公司一班人剛剛為,黎諾懿 & 姚子羚戲裡這一對拍攝完婚紗相,之後各人分道揚標,
黎諾懿 & 姚子羚在巴士站等車,剛巧一個藥駕司機失控衝向巴士站,兩人曾嘗試逃避
但最終兩人仍被撞倒,夾在山坡與車頭之間,初時還有些少意識互望,之後鏡頭再影兩人咀角滲血死不瞑目,
基本上這鏡頭已經可以代表死亡:67:
但是編劇還來多劑"汽車爆炸"一鑊熟:50:
哈哈哈!有兩點好好笑
1. 原來仲有人睇無記劇
2. 原來仲有人認真睇無記劇
:66:

其實平平凡凡一個結局已OK.無啦啦加長到2小時放一大段比人(XYZ)垃圾畫蛇添足,最尾又死人..玩大佢:59:無線要比人XYZ先開心
互相對望但死不冥目個到好鬼片feel~~~:no:
其實由以往到而家,無線d劇集都好鍾意死人塌樓...唔死唔安樂:67:
其實由以往到而家,無線d劇集都好鍾意死人塌樓...唔死唔安樂
verywai 發表於 4-4-2011 03:11 PM

就tvb編劇統計,本港約有
20%香港男性係 有錢人私生子
30%香港人與親生父親已反面, 廿幾年末講過一句說話 ( 但終會冰擇前嫌,否則父親橫死,後悔太遲)
40%香港人姓"高"...
50%香港大富人家中有養子,當中50%養子會反骨,另50%則親生子會反骨。
60%香港人家中有"細媽"
70%香港人為細媽所生,並品性純良
80%香港人家中經營大小生意
90%香港人家住800呎或以上普通住宅
100%香港情侶最初是鬥氣冤家
了無新意...和香港漫畫一樣:72:
就tvb編劇統計,本港約有
20%香港男性係 有錢人私生子
30%香港人與親生父親已反面, 廿幾年末講過一句說話 ( 但終會冰擇前嫌,否則父親橫死,後悔太遲)
40%香港人姓"高"...
50%香港大富人家中有養子,當中50%養子會反骨,另50%則親生子會反骨。
60%香港人家中有"細媽"
70%香港人為細媽所生,並品性純良
80%香港人家中經營大小生意
90%香港人家住800呎或以上普通住宅
100%香港情侶最初是鬥氣冤家