Toysdaily 玩具日報

查看: 4908|回復: 26

[其他] ONLY YOU 超差大結局...看到火都來

ONLY YOU 超差大結局...看到火都來

編輯有病:53:   好期望ending  .......好失望:70: :59:
:( ching 好似錯區..
ching 好似錯區..
Koseo 發表於 3-4-2011 12:58 AM

放心啦,好快會被人搬走....:45:
自從見識過棟篤神探的bad ending後,再沒爛ending可以嚇到我了:78:
難得你仲會睇:38:
師兄係嬲死人燒屍吧:42:
又係bbq大結局:56:不過燒人:72:
實又比人投訴.........咁恐佈........將個名諗埋果幕度有D鬼異呀!:Q

燒個編輯把:53::59:我想去廣管局投 訴:55:

廣管局投訴
http://www.hkba.hk/cn/cont
act/index.html
所以我已經無睇無記d劇集十幾年...:67:
如果係講燒屍那段,我都是不喜歡...

如果是想用他們二人的死,來讓 Summer 和阿蚊二人明白 "生命無常,珍惜眼前人",使他們放棄自已的想法,為另一半設想,又似乎玩得太大啊 (個人覺得)。
如果係講燒屍那段,我都是不喜歡...

如果是想用他們二人的死,來讓 Summer 和阿蚊二人明白 "生命無常,珍 ...
Lau 發表於 3-4-2011 08:33 AM

剛剛睇完,同感。
有心令"森蚊戀"的ending合理化這個是抵讚的,不過咁的結局實在太激烈了....
而且summer D戲差到..."阿King!!Kaka!!"果段...嘩,個樣冷靜到呢...如果不是下一秒有眼淚出我都以為佢地有仇了...
兩D閒角的演技更自然,睇黎依個男主角位真是呃返來既...

這種純粹為了出位而夾硬在歡樂劇寫Bad ending的手法實在令人不敢恭維...
偏偏無記的某位編劇就好鍾意這種莫名其妙的Bad ending...
歡樂劇特變黑暗系結局不是不可,但橋段夾硬又無里頭的確很難原諒...
回顧過去,玩這條老梗玩死自己的有:
1)黃子華的"棟篤神探" -- 在尾段留伏線然後無啦啦在最後五分鐘寫死黃子華個角色,
  結果媽聲四起,無記局住在TVB.com補飛但恨錯難返...
2)鄭先生x周麗琪的"X翠戀曲" -- 頭段歡樂劇,中段開始變到黑暗系,
  主要角色跳樓的跳樓,意外死的意外死,周麗琪的角色仲要無里頭地俾車車死...

反觀另一種就是明明是復仇劇,最後復仇者大徹大悟同仇家fd返,表表者有"唐心風暴二"...
明明米雪同思淇姐是不共戴天的仇人,最尾居然俾夏雨依個世紀賤男說得成功,這算甚麼橋段...明明"唐心一"還不錯看的話...
兩小時大結局.有一小時垃圾加畫蛇添足
絕對贊同!
我只係聽同睇左少少(撞車一場有坐低睇),都覺得編劇好差!
難得你仲會睇  x 2