Toysdaily 玩具日報

查看: 17080|回復: 36

[個人收藏] 小弟的書房(玩具房!?)~第一個十年~!

說上來玩模型Figure都有十年了~
由小三開始到現在都大學Yr1了......
十年多少少吧......

踏入第一個十年~
跟大家分享一下自己的房間展示吧~!

當初這個買回來是要做書櫃的......
一開始放酊這樣的時間家人還是有多少不滿......:(
不過到現在家人都「看開」了...
「你有地方放好教科書就好......
   唔好有地方放玩具無地方放書!!!」
現在放書的地方還是有的,不過快不夠了......

左上方的哥斯拉跟Transformer Beast Wars應該是這裏最老的玩具了......:!

真的放書的地方都快不夠了......
Lacus是第一隻買的Figure......
所以還是一直放在枱上......
到現在在還是很喜歡Lacus~!:35:

這個就是我的書枱......
本來是光用來放盒的......
不過位愈來愈不夠了......唯有向上發展......
把雪跟她的房子和朋友們搬上去了~

盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子盒子

把那些山口式收起會是遲早的事...:26:

之後是床頭吧~
算是比較簡單的了~
因為位置要留給Elwing & Xecty了~:35:

還有很順手的汽水~:DD

同場加映魚缸陣.....:love:
覺得某香蕉頭EVA好想由頂層跳下來....................
我都想系房度養魚ar~~好好玩甘~~
:71:nice toy , ching
有00raiser:shiny:
回復 3# saari

其實如果想o係房養魚的話,要既空間都唔係多~
好似我最上面o個個都係7寸缸之嗎~
所以其實可以唸唸~!:71:
我岩岩入大學個時都主要係模型~~依家都無買了:(
對魚缸陣有興趣~
有冇近照幾張睇下呢?
唉 我d盒全被清了:Q
好難溫書 wo XD
照顧三個魚缸要好多心機同金錢!
回復 9# Licarly

最上面o個個缸~7寸
養既係火焰變色龍~細細條~啱返個缸幾好~不過一定要餵紅蟲,冰紅蟲都可以~!

中間o個個缸無點影相......

養既係鱂魚,靚色既都係公魚,母魚比較難揾到......
都係只食紅蟲,冰紅蟲都ok~!

個大缸呢......你唔會想睇架啦~
因為成個缸都係黑毛藻......
而家搞緊......落咗藥同殺菌燈~!
回復 12# 上下盤

其實金錢就唔會太多既......
同埋視乎個人同求~

養魚既開支係o係一開始......
一開始既投資真係會比較大......

玩玩具唔同......愈買愈要錢......:70:
回復 9# Licarly

識唔識有d咩養魚既論壇可以介紹吓......:?:64:
自己都唔係太識......有時有問題係識去揾吓魚檔老闆......
屋企條神仙啱啱生咗蛋完全唔知點搞.....:no:
哥斯拉在那,眼殘 ~_~