Toysdaily 玩具日報

[其他] faiz小說問題區

原來係咁 !
同我諗一樣 ! 根本係一個痴線佬 !
玩具 發表於 2-4-2011 12:42 AM

未算,佢同真理大戰77 49個回合:shiny::DD
個結局點唔同呢?
呢本小說係咪由tv版既頭開始講起?
還是中間插入?
有無「皇」?有無四葉草佢地出場?
點大戰法先.....
heewing 發表於 2-4-2011 01:00 AM

由無bb搞到有bb,再由有bb搞到無左個bb:DD
個結局點唔同呢?
呢本小說係咪由tv版既頭開始講起?
還是中間插入?
有無「皇」?有無四葉草佢地出場?
原罪 發表於 2-4-2011 01:12 AM

結局同開頭有個首尾呼應,同tv版唔同~同埋亦都解釋左點解巧會係奧菲
真理好憎落雪ge理由
係由頭講起,不過如果就咁睇可能會唔明,因為會不斷插其他劇情
真正ge"皇"無出現,應該話出唔到世
結局同開頭有個首尾呼應,同tv版唔同~同埋亦都解釋左點解巧會係奧菲
真理好憎落雪ge理由
係由頭 ...
白羊座_穆 發表於 2-4-2011 05:34 PM

死…你越講越吸引…
最衰無中文出過…簡體我都殺~
死…你越講越吸引…
原罪 發表於 2-4-2011 10:52 PM

X 2

睇套劇,一直都唔鍾意草加,
覺得佢又煩又奸又,最衰係鍾意玩陰招,乃小弟幪超史上最不喜歡角色。

照咁睇,小說可能仲衰~~

不過越黑暗越想睇,
依家拉打劇太少寫人性、太多寫「玩具」了~~
X 2

覺得佢又煩又奸又,最衰係鍾意玩陰招,乃小弟幪超史上最不喜歡角色 ...
Garycharm 發表於 3-4-2011 01:50 AM

無錯
草加根本係個成日搞屎棍o既痴線佬
大概 555 要講o既就係 '有人性的怪人 vs. 冇人性的人類'
可能草加就係代表住後者吧
無錯
草加根本係個成日搞屎棍o既痴線佬
大概 555 要講o既就係 '有人性的怪人 vs. 冇人性的人類'
可能草 ...
玩具 發表於 3-4-2011 02:09 AM

講得好!
可惜後黎有人性既怪人都變得無人性…
X 2

覺得佢又煩又奸又,最衰係鍾意玩陰招,乃小弟幪超史上最不喜歡角色 ...
Garycharm 發表於 3-4-2011 01:50 AM

555係兼顧到玩具,人性,劇情、怪人設計…好多野都做得好既一套劇。
唔係爛尾…真係邊套平成最好睇都難下定論。

演員唔知點解…怪人果邊好似演技好d,拉打果邊…三件都普通。
第三拉打,怪人用一流,人用立即弱到出奇。
又係一個奇怪位。

令到好多人都只覺得只係得兩個拉打。
我想問下本書其實係幾時出架, 依家買唔買得返, 有冇強國譯本, 好想睇....
死…你越講越吸引…
原罪 發表於 2-4-2011 10:52 PM

x2; 吸引....:handshake: 
555係兼顧到玩具,人性,劇情、怪人設計…好多野都做得好既一套劇。
唔係爛尾…真係邊套平成最好 ...
原罪 發表於 3-4-2011 03:00 AM

只好說個人可能真係太廢啦...
同埋果個人真係無端端彈出黎做左 DELTA ( 好似叫三原 )
描寫得太少了
搞到個角色好平面好無性格
:ice:

DELTA 明明本身腰帶力量強到出場已有震撼o既氣勢
點知後尾又無左...
雖則話果個人廢 , 但又唔知係話廢到連腰帶本身力量都廢埋丫嘛...
又係怪o既 !
X 2

草加為左某原因,去結識結花,而且重同佢.....:he:估到啦:DD
草加為左某原因,去結識結花,而且重同佢.....估到啦
白羊座_穆 發表於 3-4-2011 01:42 PM

:cool:
SO SHOCKING
草加已經正式成為我最討厭拉打角色
只好說個人可能真係太廢啦...
同埋果個人真係無端端彈出黎做左 DELTA ( 好似叫三原 )
描寫得太少了
搞 ...
玩具 發表於 3-4-2011 01:27 PM

tv都有講到,使用delta腰帶會上癮,會被本身腰帶ge力量吸引
到三原,因為本身佢都唔想加入戰爭,而且本身份人係好內弱,腰帶力量唔足以吸引佢
但換返轉頭,三原先係真正能夠控制到delta力量
因為小說入面好多人用到痴曬線(包括人類及奧菲)