Toysdaily 玩具日報

查看: 22715|回復: 80

[其他] faiz小說問題區

由於好似好多人想知,野田妹又叫我開,咁我開啦:DD

前言:原版井上所寫ge faiz,亦都係比較完整ge故事,但因為天時地利人和關係,令e套作品出唔到街(tv)不過後期都推出左小說,原版ge故事都算出到世
內容:首先,成個作品都好灰暗下,本書係18禁,因為內容過度敏感,包括:性,侵犯,嚴重暴力,欺凌,某部份題材敏感,所以係完全超越左"幪面超人"間限,所以連帶同整套faiz入黑歷史,就好似decade最後一集咁~
題問:
性,侵犯,嚴重暴力,欺凌,某部份題材敏感,結局
想知ge就問啦,重點都講到ge~:DD
先黎個人物關係圖啦....阿邊個同邊個有一手...邊個又欺凌邊個...邊個比人侵犯左等等....
heewing 發表於 1-4-2011 11:39 PM

阿邊個同邊個有一手:太多
邊個又欺凌邊個:關如草加雅人
邊個比人侵犯左:都係草加
你想知ge都係有草加份
基本上小說好著重草加,出場重多過巧:(
吾通..豬仔包面妹..:@
吾通..豬仔包面妹..
takeshi 發表於 2-4-2011 12:06 AM

:71::71:
草加想真理做佢媽媽,到最後真係做左佢媽媽,更加間接做埋人地媽媽:DD
草加想真理做佢媽媽,到最後真係做左佢媽媽,更加間接做埋人地媽媽
白羊座_穆 發表於 2-4-2011 12:09 AM

豬仔包面妹晤係同乾巧一齊嗎.....?:?
豬仔包面妹晤係同乾巧一齊嗎.....?
roystoy 發表於 2-4-2011 12:17 AM

乾巧係小說接近唔重要,除左開頭同結尾係落筆寫佢
其他時間=唔存在
同真理係一齊果個係木場
我到而家都唔明 TV 版... 草加條痴線佬發生咩事 !

1) 做咩要咁憎 '不能喜歡佢' o既人... 憎到要殺人 ? 痴線架 ?
2) 佢做咩話 '真理係我阿媽'... 但又要人地做佢條女喎 ? Terminator 情節呀唔通 ?

呢 D 真係佢到化灰果刻都唔知咩事 !

1) 做咩要咁憎 '不能喜歡佢' o既人... 憎到要殺人 ? 痴 ...
玩具 發表於 2-4-2011 12:27 AM

嘩..我都吾記得了..:(
嘩..我都吾記得了..
takeshi 發表於 2-4-2011 12:29 AM

我翻睇完無耐丫嘛 !
所以咪記得囉 !
:34:

係啦草加呢個痴線佬真係成日唔知佢想點...
乾巧係小說接近唔重要,除左開頭同結尾係落筆寫佢
其他時間=唔存在
同真理係一齊果個係木場
白羊座_穆 發表於 2-4-2011 12:24 AM

同真理係一齊果個係木場.....sorry, 記錯左...劇場先係真理同阿巧..:(
我翻睇完無耐丫嘛 !
所以咪記得囉 !

係啦草加呢個痴線佬真係成日唔知佢想點...
玩具 發表於 2-4-2011 12:35 AM

我以前睇d八掛野話草加個演員同草加角色一樣甘衰..:DD

1) 做咩要咁憎 '不能喜歡佢' o既人... 憎到要殺人 ? 痴 ...
玩具 發表於 2-4-2011 12:27 AM

草加細個時好鐘意佢媽媽,戀母...有次佢地去山邊野餐,咁唔知點解一齊跌左落海~
草加諗住佢媽媽一定會救佢,點解佢媽放手,草加就比浪沖走左,到草加醒返已經比人救左(舊社長)之後草加就好憎佢媽媽,但其實佢媽撞左落石死左
1:因為佢將所有女人=佢媽媽,唔鐘意草加=當時佢媽放手
草加可能驚所以先下手為強
2:草加入左流星塾成日比人假,每次救佢ge得真理(如果你記得,真理捉住草加隻手時佢會變樣)無耐就想真理做佢女友=佢媽
同真理係一齊果個係木場.....sorry, 記錯左...劇場先係真理同阿巧..
roystoy 發表於 2-4-2011 12:37 AM

我指小說:DD
草加細個時好鐘意佢媽媽,戀母...有次佢地去山邊野餐,咁唔知點解一齊跌左落海~
草加諗住佢媽媽一 ...
白羊座_穆 發表於 2-4-2011 12:38 AM

原來係咁 !
同我諗一樣 ! 根本係一個痴線佬 !
kaixa計劃:he:
6隻kaixa:$