Toysdaily 玩具日報

查看: 7415|回復: 17

[玩具報告] 迷上軍事12" - Hottoys British Army in Afghanistan 我的英國佬

迷上軍事12" Hottoys British Army in Afghanistan 我的英國佬

新年時巧合之下, 以非常合理的價錢得到這盒2008年出的Hottoys Miliitary.

在工作忙的情況下一直未有開盒, 隨著近日又執左一個疑似辛康鈉利頭雕, 一於砌野, 開工影相~

:43:

原裝頭, 都幾OK, 疑似英國皇家哈利王子.

盒圖, 原主人非常利害, 八隻角插得死人.:@

開盒, 配件不算多.

戰術背心, 有內裡, 不馬虎.

頭雕以三年前的水準來說, 並不失禮.

背包有做舊化, 唔使DIY.

頭盔裡面有DETAIL, 比現時SS跟海綿更好.

步槍, 可完全拆散, 有金屬彈弓, 唔錯.

頭部配件.

頂帽, 有D唔知點用好...

袋類, 有舊化.

留意穿繩位, 竟然有金屬窩釘.:shy:

平時玩SS, TC為左穩陣, 會落少少透明膠固定, HT有金屬窩釘好穩陣.

風吹雨打都OK~

小配件, 隻錶真係唔錯, 分三PART, 錶面清晰.

踞架刀, 好少見, 應該係英兵至選用?(小弟唔太肯定)

鞋係膠件, 不及現今兵人仔細, 但做工不差.

小弟買左個疑似辛康鈉利頭雕之後, 執左一執, 叫做好左, 但與其他高手相比, 差遠矣.
:64:

好!!去相!!

小弟好鍾意擺呢個POSE.:35:

手槍可以扣上衣服.

買左COO MODEL個旅行袋, 跟一支銀色曲尺, 不過不失.

步槍細字印刷清晰.

總結, 85分, 有D細部比現時SS, DID做得更好, 但當然亦有不合時宜的地方.

組合的過程順利亦好玩, 相比SS, 是另一番感覺, 唔錯!!

Thanks for watching~~:64:

好想要你支銀色desert eagle :shiny::shiny::shiny:
頭像被屏蔽
Welcome back ~!!

Sean's head is very suitable for this British Army, perfect match :71:.

What's next  :58: ??
support :71:
支持一下:71:
hottoys我玩唔起:56:
欣賞下大大好圖算喇:42:
HT兵人真係好令人回味!~ 早期果d真係好經典
可惜後期HT轉營到movie系列....d兵人有d hea....無乜心去做 後期果d好多都再無買
好正:71:我都有隻Tank commander:52:
頭像被屏蔽
好報告~~ :$ 你係咪貓神大大ar??
好報告~~  你係咪貓神大大ar??
lokia 發表於 31-3-2011 10:49 PM

:67:
始終影相嘅野...好易認...

小弟同金兄差唔多, 灰布就係小弟嘅水印.
Welcome back ~!!

Sean's head is very suitable for this British Army, perfect match .

What' ...
nampa 發表於 31-3-2011 09:21 PM

訂左:
ArtFigures NAVY SEAL Special
3A Tomorrow king classic
TC NAVY SEAL RECON DIVER

自組傘兵重爭少少野.
手上有隻HT女傘兵未開盒, 多配件到唔敢開...
多謝樓上咁多位大大支持.:64:

希望大家得閒買下兵玩, 好玩過買隻HT MMS番嚟, 玩完就效入櫃好多架.:74:
很好奇這個哈里王子 body 是不是就是和 slim body 同一個?

Slim body 用的就是哈里王子頭雕

希望你能解答, thank you very much!!!! :64:
很好奇這個哈里王子 body 是不是就是和 slim body 同一個?

Slim body 用的就是哈里王子頭雕

希望你能 ...
Gretzky99 發表於 31-3-2011 11:51 PM

"應該"不是.

小弟TTM09及TTM08都用過, 此BODY近似TTM08 narrowed shoulder, 但顏色有少少唔同.

TTM09其實瘦得可憐, 小弟唔太喜歡.

話"應該"係因為無除王子條褲.:35:

BTW小弟呢個HT疑似頭同TTM09頭又有D唔同. TTM09靚仔DD.:64: