Toysdaily 玩具日報

查看: 6453|回復: 18

[個人收藏] TD冷門野~拳四郎配經典鐵騎

絕不是愛好這個時代的車款
基於拳四郎唔係現代人好想買電單車襯佢
搵暈市面上電單車Diecast全是賽車運動型
車顏色鮮艷根本是格格不入
哈利款又唔覺有
要比拳四郎威真係有難度
日復日搵啊搵
好在都比我搵到e款舊時代經典摩托車
閱讀包裝資料~MotorBike是1953~1956款式
拆盒取物車都幾重手~從手工精緻Detail足可以感受到生產商的熱誠
從搜集車資料至成品表現相當用心
金屬支架有穿螺絲是唯一破綻
總括來說R25/3 MOTORBIKE始終是古老車
隨了識鑑賞買來珍藏的鐘情客之外
我e d...非Fans一樣會買來玩
就當作是北斗荒無世界的車輛佈景擺也不錯
有車坐拳四郎型格十倍喔!:$

仲要係呢個VER.既拳四郎, 真係襯到絕
好靚!! 好襯!!! 拳四郎加咩都唔係冷門野啦!!!!:handshake:

原來又係同好者~
大型車我好少~ 細就多~ o岩 shf用多 d∼ 
以前嚮日本立到兩架舊哈利車~ 可惜當時手工好差到不愖入目...
嚮香港~ 要搵靚電單車玩具真係難 d ~
來來去去得果幾間同果批款,,,,,,,,,.
:DD
現在四處也是現代賽車款, 難得有這種款式耶.
拳四郎戴著那副鏡來坐真的很有味道, 挺帥的呢~:)
:71:
北斗fans S
原來又係同好者~
大型車我好少~ 細就多~ o岩 shf用多 d∼ 
以前嚮日本立到兩架舊哈利車~ 可惜當時手工好 ...
BeastHeart 發表於 10-1-2011 14:02

正因咁所以....要搵架比拳四郎真係有難度囉:78:
拳四郎都變了拉打了:handshake:
拳四郎其實係現代人,不過佢既「現代」科技停留左響199X年....佢未死的話,今年應該都係三十幾歲人....:45:
我一直也有大大此構思, 想找架哈利但一直也找不到, 其他又唔襯...
好想有T2 阿諾post feel...
拳四郎都變了拉打了
隨感一亡魂 發表於 10-1-2011 22:34

騎電單車都係第一次~我癲覆了原著阿拳愛步行及騎馬了:66:
拳四郎其實係現代人,不過佢既「現代」科技停留左響199X年....佢未死的話,今年應該都係三十幾歲人....
柿崎速雄 發表於 11-1-2011 20:29

Thank you講解
係我表達不好哩:(
我一直也有大大此構思, 想找架哈利但一直也找不到, 其他又唔襯...
好想有T2 阿諾post feel...
rekt 發表於 11-1-2011 21:10

哈哈~未係~有哈利可以比埋積奇坐:o
好靚!! 好襯!!! 拳四郎加咩都唔係冷門野啦!!!!
aeromanCCM 發表於 10-1-2011 09:49

:42:可惜系列只出到尤莉亞就摺了
仲有好多人物落選了:42:
出甚麼北斗無雙....始終無法同正宗北斗比:45: