Toysdaily 玩具日報

金色PSP問題一問

我想問下PSP點用相做桌面嫁

[ 本文章最後由 熱血廢人 於 24-2-2007 03:32 PM 編輯 ]
原文章由 熱血廢人 於 23-2-2007 01:03 發表
我想問下PSP點用相做桌面嫁

如果係1.5打後個D...你開張圖按三角後有得選做wallpaper的

但係1.5or之前係無的~不過我知好似係可以用第三方software做的....但係我唔知點做~^^"
因為我用緊3.10 ^^"
順帶一提...psp wallpaper size = 480 x 272 pixel
大大買左咩正game玩ar ~?:shiny:
原文章由 lovecancook 於 23-2-2007 01:46 PM 發表
大大買左咩正game玩ar ~?:shiny:

METAL SLUG
原文章由 X-JAPAN 於 23-2-2007 07:51 AM 發表

如果係1.5打後個D...你開張圖按三角後有得選做wallpaper的

但係1.5or之前係無的~不過我知好似係可以用第三方software做的....但係我唔知點做~^^"
因為我用緊3.10 ^^"

我開唔到相呀:sad:
佢話LOND唔有野
係咪要開新FILE嫁:no:
原文章由 熱血廢人 於 23-2-2007 15:02 發表

我開唔到相呀:sad:
佢話LOND唔有野
係咪要開新FILE嫁:no:

如果你用部psp黎format張memory stick, 你會發現入面有個folder叫psp,
再入面有個叫photo, 你張d相擺入呢度, 部psp先識睇d相架!

x:/
├ PICTURE (可以擺相, 睇得到)
└ PSP
  ├ GAME (放遊戲試玩版)
  ├ MUSIC (放MP3)
  ├ PHOTO (擺相!)
  ├ SAVEDATA (明啦!)
  └ SYSTEM (放上網SETTING)

[ 本文章最後由 raycyl 於 23-2-2007 03:55 PM 編輯 ]
原文章由 raycyl 於 23-2-2007 03:49 PM 發表

如果你用部psp黎format張memory stick, 你會發現入面有個folder叫psp,
再入面有個叫photo, 你張d相擺入呢度, 部psp先識睇d相架!

└ PSP
  ├ GAME (放遊戲試玩版 ...

最簡單>開左幅相出黎睇之後襟三角制,選壁紙就可以set做wallpaper啦
原文章由 raycyl 於 23-2-2007 03:49 PM 發表

└ PSP
  ├ GAME (放遊戲試玩版 ...

再問一問:如果要用PSP睇電影要點做