Toysdaily 玩具日報

查看: 7649|回復: 38

[分享討論] 全新HT WarMachine 唔見咗個黑人 頭雕,HT話:“幫你唔到!!”

關閉 [複製鏈接]
見到版主昨晚分享有關HT換MK6的失望,小弟也想分享下我的不幸和不滿. 事緣在ㄧ月頭當收到HT電話說WM到貨可取,放工後鄒着興奮心情飛奔到HT去取等了半年的至愛.一去到己經見到人龍排到出門口,又見到前面有啲Ching換咗6,7盒先棟到一盒走,心諗“棟老婆呀?”.半小時後終於到我啦.我只是看一看WM主體同個盒ok就收貨因為唔想阻後面.之後就放咗喺屋企書架冇摸過等得閒先開.
直到二月中星期日諗著開盒玩,那時才發覺個黑人 頭雕唔喺到 (封條尚未開封). 第二天即時去shop試下HT會唔會比返個黑人 頭雕我.甚知那個肥肥矮矮的counter sales望一望張單同盒公仔很不禮貌的說 :“幫你唔到!!我即時生氣的說 :”你也看到封條尚未開,這明顯是QC問題,可否同工場check一check有冇Spare呀?”.肥仔諗都冇諗就面黑黑說”廠都唔會有!”.最後我見到佢地架上還有三盒WK喺到. 我便問他可不可換其中ㄧ盒比小弟.肥仔白著眼說“劉咗比客人”!
我知道我冇喺取貸後14日內去換是我的問題.但是正等如好多Ching所言,不論是QC或CS,HT都差到冇人有,真是對他們死心!
下次取MK5時( 因為已落定)小弟會要他們攞5,6盒來check 到ok先收貨!也不會不滿其他C棟來棟去!
最後點樣?
:50:  冇左個頭咁大獲都唔比換?
師兄, 咁呢單又有D離罩喎, CHECK件冇CHECK人頭:x....仲要一月頭拎, 2月中先至發現.....咁"真係幫你唔到架喎...":38:
有無搞錯啊...HT已經開始不尊重客戶啦!
自古顧客永遠是對的, 但係ht..........
果個肥成能日都係咁,好黑人憎{:2_115:}
個頭都係好當眼位...check唔到又過14日...真係好難換...佢會諗"點知你會唔會開個盒, pack番好來混吉"
講真 , 你隔咁耐係差dd
師兄, 咁呢單又有D離罩喎, CHECK件冇CHECK人頭....仲要一月頭拎, 2月中先至發現.....咁"真係幫你唔到架喎 ...
蝦您波凸 發表於 18-3-2011 12:24 PM

但係我覺得個櫃檯先生應該有禮貌D咯,同埋好好o甘解釋俾個客戶聼。呢d就係叫做服務態度有問題...黑口黑面...
先唔理隔幾耐先
但個頭雕係有個窗門位比你睇....點會發現唔到:(
回復 5# mezzart

自古當唔憂做既時候,顧客永遠是錯的,麻煩的!:34:
去消委會告佢!
回復 11# 買買買

o甘以後我哋就要自己拾生啦~:63:
回復 13# mezzart

禮貌二字對於HT員工黎講好難打(字)架,莫講話點寫.....:78:
師兄, 咁呢單又有D離罩喎, CHECK件冇CHECK人頭....仲要一月頭拎, 2月中先至發現.....咁"真係幫你唔到架喎 ...
蝦您波凸 發表於 18-3-2011 12:24 PM

Ching, 我都明白,但係你都要明白:
1)封條尚未開封,盒未開…….
2)唔知你有冇WM?個黑人 頭雕喺係盒右上角有遮蓋,ㄧ時大意check唔到
3)己經冇expected邊個做到D mud. 只是覺得HT Customer Services & QC差!