Toysdaily 玩具日報

查看: 11971|回復: 79

[玩具報告] [Knock off] G2 Devastator

一直想買套建造派,皆因幾乎所有建造派既合體設計都比其他特別
佢地唔同其他如軍事派或航空派果d咁一隻做個torso,其他變手手腳腳
例如G2既個torso由兩隻組成;RID buildking幾個形態轉換等等
本身已有ROTF legends class果套,但個外型真係…講真,我好討厭真人電影版果d老變
buildking一直遇唔岩價,而舊G2果套正版已經買唔起,所以就想買套KO版玩下(而且見有幾套KO版都唔錯,只係冇金屬姐),點知就出左事 = =

話說岩岩個星期日出左MK行街,就買左以下堆野…

滿心歡喜,尤其見有師兄都係買呢隻包裝既"工程兵-大合體",點知番到屋企玩就發覺唔對路,買左KO中既KO,有幾差留番最後先講 = =
(星期日朝早三色台播炎神戰隊,就由炎神王黎unpack佢吧)

全vehicle連裝備:

robot mode:

Scrapper

Hook

Bonecrusher

Long Haul

Mixmaster

Scavenger

Merge to form Devastator !!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~我是分隔曲線~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
呢隻有幾差?睇呢個list吧
1. 膠弱差
2. 貼紙係有痴力,但佢好死唔死痴錯位,好多起唔到,唔可以自己將佢貼番岩
3. 有d位唔對,要自己同佢開刀
4. 冇左d飛彈gimmick
5. 關節鬆,要自己諗計整番緊佢
6. 偷膠
7. 最過份係呢樣,佢有少少所謂重新設計,但大家請睇番上面bonecrusher個robot mode!呢個已經係唯一一個可以似機械人少少既形象!Fxxk!

好記得有師兄果款同我呢個個包裝一樣咁,唔知係咪細隻少少,但跟番足原本個設計囉,好想買番果個師兄買果套
見連結:老翻 建造派……

建造派 is a dream of most transformers fans:love:
建造派 is a dream of most transformers fans
mkyfk 發表於 15-3-2011 04:19 PM

有個鬼佬講過話如果冇一套建造派都唔算得係老變粉絲XD
:50:
記得近年來尼一SET有複刻過,都見到有得買,而且遲D會有同人作,LZ考慮麼,完全變形合體
記得近年來尼一SET有複刻過,都見到有得買,而且遲D會有同人作,LZ考慮麼,完全變形合體
jamjam 發表於 15-3-2011 05:29 PM
真係完全變形?咁就留番d彈藥啦xd
有冇link睇睇相關資料?=]

另之前見某師兄po過既老變新作雜志圖,見到隻什麼6体合体,個樣好似有d似landcross?
回復 3# 紫月葵

我有,不過係2x年前......:oh:
回復  紫月葵

我有,不過係2x年前......
Hiroakiming 發表於 15-3-2011 05:52 PM
tht's totally full prove tht ur a fan of transformers =]
回復 8# 紫月葵

小時侯有好多g1玩具(沒有ford基地,太大太貴),不過因為年紀小不懂保留珍惜而全都掉了......
最近連predaking同海狂再版都入番,已對g1 d product抱隨緣態度
我都等緊重新製作的construction, 而家準備爆盒玩呢set 建造派頂癮:52:
回復  紫月葵

小時侯有好多g1玩具(沒有ford基地,太大太貴),不過因為年紀小不懂保留珍惜而全都掉了..... ...
Hiroakiming 發表於 15-3-2011 06:07 PM

以前細個只得一兩隻舊老變,因為當時電視都係播勇者同藍光人多,所以好少接觸老變…而最後都係比阿媽丟晒……

呢set我都想買好耐,但一盒過energon果套好難搵或太貴…你o係邊度爆?大概會係咩價度?
回復 10# 紫月葵

i don't want to make your post will be moved to "market place", so I have already pm you for the details.
回復  紫月葵

i don't want to make your post will be moved to "market place", so I have already p ...
Hiroakiming 發表於 15-3-2011 06:35 PM
thx
哇…好"惡"喎佢個package @@"
回復 12# 紫月葵 [/b
而家要趁海關回家前合體再display, 遲d希望出到report la:o
回復  紫月葵 [/b
而家要趁海關回家前合體再display, 遲d希望出到report la
Hiroakiming 發表於 15-3-2011 07:12 PM
哈哈
咁期待你既super special mega awesome report啦~
樓主睇到個盒面寫 "工程兵 - 大合體" 應該知咩料.

你所列出的問題, 根本唔係問題, 應該係"預左".