Toysdaily 玩具日報

查看: 10268|回復: 19

[劇場創作] My Toy Story 2 - 禮物篇

經過上次新春篇之後,故事又再一次發生係小明o既書房

胡迪眼仔碌碌確認書房無人之後

胡迪 : 軍曹 ! 知唔知明仔買o左份禮物送俾 girl friend 呀 ?
軍曹 : 知呀 ! 咁又點呀 ?

胡迪 : HE ! HE ! 今次我又諗到條好橋幫明仔氹girl friend 開心 !
軍曹 : 會唔會好似上次"利是"個單o野咁o架 !? 明仔到依家都好似仲嬲緊明媽喎 .....

胡迪 : 信我啦 ! 今次一定掂 ! 不過呢個計劃須要大家o既幫忙 ! 分工合作 !  

過o左一陣........        

胡迪負責攞手提電話

大隻仔負責攞電筒

胡迪 : 軍曹得未呀 !?

軍曹:OK!OK !我推緊份禮物出o黎啦 !

胡迪 :大家準備好未 ? 準備好o既話就熄燈 !

大隻仔 : 我碌小鋼炮隨時候命 !

肥米高 : Roger ! 咁我就熄你個燈 !

大隻仔 : 小鋼炮發射 !

胡迪 : 軍曹 ! 我幫你扶住部機 ! 你慢慢調校角度,影低份禮物 !

軍曹 : 掂呀 ! 張相好靚呀 ! 除o左有d鬆郁朦 .

胡迪 : 係幅相再加句冧死女o既 " One life one love " , 然後就 send 俾明仔o既 girl friend !

軍曹 : 不過明仔個電話裡面,成版都係 girl friend , 咁應該 sent 俾邊個 ?
胡迪 : 仲使問 !? 梗係一個都不能少 ! 全部 sent 晒啦 !

結果胡迪o既計劃獲得空前成功,小明o既 girl friends個個都驚喜萬份,致電向小明道謝.
小明雖莫明奇妙,但騎虎難下, 只好用盡財爺o既$6000之餘,仲要嘔突幾萬o黎買8隻同款o既介指..........
恭喜!恭喜!
樓主自己既寫照 :74:
請問樓主用乜相機:71:
恭喜!恭喜!
sundaydriver 發表於 4-3-2011 11:15 PM

其實只係生日禮物 :shy:
樓主自己既寫照
Assassin 發表於 4-3-2011 11:15 PM

我無能為力 .........:unhappy:
請問樓主用乜相機
jimchan829 發表於 4-3-2011 11:39 PM

Canon 350D + Sigma 17-70mm 2.8-4.5 :65:
ha~個故仔幾得意:71:
ha~個故仔幾得意
gnx2 發表於 5-3-2011 12:07 AM

THX ! 昨日買o左隻介指之後 , 心血來潮想用o黎拍個小故事o黎留念 :35:
個故事幾得意呀:65:
大隻仔的小鋼炮...........笑咗
也是版主的投射吧!?
:71:
頭像被屏蔽
海龍劍神 ,superterry ,heero_w_gundam  : 多謝幾位大大o既支持 !:64:
大隻仔的小鋼炮...........笑咗
也是版主的投射吧!?
nela 發表於 5-3-2011 04:51 AM

給大大看穿了 :he: