Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 吉野凜花

[新聞] 大家贊唔贊成捐左個6千蚊?

我唔會捐錢 , 我會捐 ipad2 比一個有需要的朋友~~
同時我都知 , 我朋友會捐部 ipad2 比有需要的我~~
對題目本身冇乜意見,

不過我成日睇0左個題目係「大贊卡要賣成六千蚊?」~~~:66:
對題目本身冇乜意見,

不過我成日睇0左個題目係「大贊卡要賣成六千蚊?」~~~
Garycharm 發表於 8-3-2011 08:14 PM

6000YEN嗎...
:71:
6000YEN嗎...
小堅 發表於 8-3-2011 11:17 PM

我見網店都要7XXX羊 :35:
捐錢,我覺得有能力,應該間中幫下人既。

不過講開,今日有個機構係街邊叫人捐錢。小弟諗住捐廿皮比少少 ...
呂品器 發表於 8-3-2011 12:15 AM

行政費用????咁咪即係佢地自己袋???
宜家周不時都諗, 我捐一百蚊果d大機構, 究竟有幾多真係幫到人
對題目本身冇乜意見,

不過我成日睇0左個題目係「大贊卡要賣成六千蚊?」~~~
Garycharm 發表於 8-3-2011 08:14 PM

比你呢句笑死左~wakakakaka~

btw, 我覺得就算係捐, 都係捐返比香港人~
不過唔會比大機構喇, 如果身邊有d人需要, 我都會捐少少o既~
行政費用????咁咪即係佢地自己袋???
宜家周不時都諗, 我捐一百蚊果d大機構, 究竟有幾多真係幫到人
brian 發表於 9-3-2011 11:02 AM

馬會既六合彩都會話扣除一切開支之後,會捐畀受惠機構,但係都係抽唔知幾多個%...

但係馬會點都會有錢賺...
雖然今次唔包括那6000蚊,但有機會唔成事的:44:

立法會否決臨時撥款議案
(明報)2011年3月9日 星期三 15:45
政府向立法會    申請臨時撥款602億元,應付下月起至預算案前的開支,因決議案未獲半數議員支持被否決。

該撥款議案以17票贊成,14票廢權及0票反對,4名議員未有投票,最終未能通過立法會。

而立法會主席曾鈺成    在投票前,應民主黨    議員何俊仁    的要求,暫停會議10分鐘,以便商討投票決定。

(即時新聞)
馬會既六合彩都會話扣除一切開支之後,會捐畀受惠機構,但係都係抽唔知幾多個%...

但係馬會點都會有 ...
小堅 發表於 9-3-2011 11:38 AM

真係非牟利就唔駛用加價呢招:38:
雖然今次唔包括那6000蚊,但有機會唔成事的

立法會否決臨時撥款議案
(明報)2011年3月9日 星期三 15 ...
yugi 發表於 9-3-2011 03:59 PM

真係好睇過CCTVB既劇集...

證實左同派錢冇關...
真係好睇過CCTVB既劇集...

證實左同派錢冇關...
小堅 發表於 9-3-2011 16:14

雖然今次無關,但下次有關佢地都可能會咁做
正如犯民自己講,呢個時候我地市民要出聲至得
一早己捐左……比阿媽,仲要係先捐未來$,
點解要問贊唔贊成﹖﹖﹖善事自己覺得應該做咪做咯