Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有意購買gunbuster的師兄請先進來

我都覺得寧願玩爛,好過吽爛,不過像這種大型合金,每次玩也要開壇,實在很麻煩,如果不是山口式出咗,我都未必有心機找返出來玩。
bananaman 發表於 1-3-2011 01:40 PM
就像半眼d野咁,我隻完全變形getter上年有次由display架度拎出黎,點知其中一舊完全唔關變形事,只係有粒螺絲連接住兩舊膠既位就自己爛左…雖然勉強算係整番,但而家長期放o係個架度唔敢掂佢
而且索價驚人,山口果隻易入口很多,但少了份氣勢....
隨感一亡魂 發表於 1-3-2011 03:17 PM
痴線嫁,之前炒到"16頭"已經離譜,而家見到炒到"20頭"囉OTZ
這個我有諗過,但我怕金屬會令那塊膠件磨損,唔敢用
THX意見
bananaman 發表於 1-3-2011 01:42 PM

果種鐵圈應該唔會太磨損既,不過保險d就唔好將粒螺絲上得太緊囉
果種鐵圈應該唔會太磨損既,不過保險d就唔好將粒螺絲上得太緊囉
紫月葵 發表於 1-3-2011 16:19

咁等我試下先
痴線嫁,之前炒到"16頭"已經離譜,而家見到炒到"20頭"囉OTZ
紫月葵 發表於 1-3-2011 04:18 PM

一出牛三無買,就只能怪自己了:(
一出牛三無買,就只能怪自己了
隨感一亡魂 發表於 1-3-2011 11:10 PM
當時我仲未玩番玩具T^T
回復 21# 紫月葵

當時已經唔捨得...:(

而且總覺得那份感動是看DVD才感覺到....
在下隻係一出即買的,當時跟本無留意佢幾時出,放工行街見到立即買了,之後捱了兩個月杯麵,不過感動大於肉赤。

其實出呢個post本來想比對下兩隻gunbuster不同之處,點知變咗維修tips。
anyway,如果各位大大打算入隻2手,記得check 下個位
在下隻係一出即買的,當時跟本無留意佢幾時出,放工行街見到立即買了,之後捱了兩個月杯麵,不過感動大於肉 ...
bananaman 發表於 1-3-2011 11:51 PM
而家二手都咁貴,no chance, i rather wait for a reissue ^^"
回復  紫月葵

當時已經唔捨得...

而且總覺得那份感動是看DVD才感覺到....
隨感一亡魂 發表於 1-3-2011 11:37 PM
我嘛,係誤打誤撞睇左collectiondx既review,見佢講到好正,再心思思睇下人地既report,跟住就中招,之後先再上網睇番齣動畫XD
我嘛,係誤打誤撞睇左collectiondx既review,見佢講到好正,再心思思睇下人地既report,跟住就中招,之後先 ...
紫月葵 發表於 2-3-2011 00:08

動畫很久前就看了,那時好像是因為機戰F初登場。昨天玩得時候也重看了一次,最後一話無論看多少次都令人感動落淚呢~
動畫很久前就看了,那時好像是因為機戰F初登場。昨天玩得時候也重看了一次,最後一話無論看多少次都令人 ...
bananaman 發表於 2-3-2011 12:17 AM

動畫是多年在一間快倒閉的影碟店買的,很平很平XD
當時只因為"經典,御宅必修"這個無聊至極的理由...(一種無謂的自我滿足)

最後一話真是非常非常非常的熱血/壯絕/感動呢...
講起黎果埋量產型好像從來也沒有立體化過呢...

同埋如果Figma出典子及大師姐(最終話ver)就好了....

不過還是老話,愛劇情多過玩具太多了:o
真係差好遠,山口式沒有了那份霸氣
最後一話真是非常非常非常的熱血/壯絕/感動呢...
講起黎果埋量產型好像從來也沒有立體化過呢...

同 ...
隨感一亡魂 發表於 2-3-2011 00:23

出FIGMA的話一定要連駕駛倉:71:
量產型在下也想要,看完機械人動話就會想要買裏面的機械人,這個毛病由細到大都改不了,出來工作後更是變本加厲:55:
我嘛,係誤打誤撞睇左collectiondx既review,見佢講到好正,再心思思睇下人地既report,跟住就中招,之後先 ...
紫月葵 發表於 2-3-2011 12:08 AM

套動畫真是好野黎架~庵野老賊的確很厲害呢~