Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] ..............................................................

回復 9# laiken

我諗好多C hing頂隆都係70後
當我搵多一層樓我就會退休!!!!!!
Rambo 發表於 28-2-2011 07:54 PM

我有朋友長兄,年齡已經35

談何容易。。。。就係不容易 , 所以要想多D:43:
if tomorrow weather over 20'c and i can wake up early , i will go to beach  on afternoon , long time ...
立即註冊1 發表於 27-2-2011 10:44 PM

yesterday, i went to
尋日好晒,師兄真係識揀...好多鬼婆去晒太陽:35:
回復  S20081997

bro , what mean 半退休 ??~~半退休定義個個不同~~有人一星期開3天計程車係半退休~~有 ...
立即註冊1 發表於 1-3-2011 06:16 PM
78.
78.
S20081997 發表於 3-3-2011 11:31 AM

:?:?
退而不休...
回復 23# 老文

:71:
小弟半退休已經近2年 , 生活~~日日 J2 看卡通 游水 練跑 打波 閱讀 做家務  講電話.

金年小弟開始買/玩玩 ...
立即註冊1 發表於 27-2-2011 06:58 PM

我想中六合彩早D退休~~!!!
實際上我要翻工的,心境上都未有退休的意思,
不過工作設定彷彿已經被定為半退休/半放棄/半存在的定位,當然比例上唔一定係半的,有時係3/4,甚至9/10....就只是肉體一定要留在位置上,有問題時偶然顯下靈咁就又過一個月了....
如果唔係邊有咁多時間寫玩具...
回復 26# warxv

有時係3/4,甚至9/10....就只是肉體一定要留在位置上,有問題時偶然顯下靈咁就又過一個月了....~~that is good that  u can use that method  working to  earn $  without  any pressure ...congrat :77:

let enjoy the toy world together :73:
回復 25# Delight986

good luck ching :71:
回復 27# 立即註冊1
LUCK唔LUCK就兩睇啦.
你有無聽過以前埃及起金字塔時在D奴隸後面鞭策佢地個人,其實係D奴隸夾錢請的...

有時人就係咁有壓力可以嘈下,叫下,可能唔知做乜但都係行緊...
無壓力之下係極容易被磨滅鬥志的,可能隨時就停左係到,慢慢就變左廢人一個....要自己係無壓力下主動搵D野做,一來都叫對得住份糧,二來唔好比自己變廢人其實唔易呀!
還好身邊有D已經無晒鬥志的人版係到提醒自己,唔好變成佢咁,唔好變成佢咁....
我同樓主same age, 不過就有排都唔可以諗半退休,一來係投資低手二來收入不多三來因為家中有小孩剛出生:67:
現在的工作時間其實不多,安定又朝9晚5仲可以自由出入無壓力,反而現在在想如何賺多點$$令全家living standard 上升!!