Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 吉野凜花

[新聞] 政府注資強積金 每人六千

話要紓民困,你買返領匯都好o丫。
有乜理由綜援出雙糧?

小班教學你就唔做,知你難,都算喇,
搞個學生一個月兩次免費補習,幫到 D 乜?
叫做掩住人把口?
話要紓民困,你買返領匯都好o丫。
有乜理由綜援出雙糧?

小班教學你就唔做,知你難,都算喇,
搞個學 ...
Garycharm 發表於 24-2-2011 02:01 PM

綜援出雙糧又唔見佢話推高通脹:38:
唉..係人都知幾十年後呢六千蚊點會同宜家既六千蚊一樣價值...
分分鐘唔好彩既話未拎到呢舊錢已經瓜柴甘點算?
有錢既就更加有錢~無錢既連想搵錢既機會都無.....
難道呢個政府想迫小市民搞個洋紫X革X?
呢二百四億幫唔到普羅大眾外﹐仲要益咗基金公司賺咗2.4億

我睇到攞吾到,但你又話浱左比我!:DD
http://www.youtube.com/watch?v=Rv7idjhbqcA&feature=player_embedded

主席最後果句....:DD
有乜野話改唔到,換左6000蚊送俾基金佬d錢用黎退稅或一次性免稅額重開心重幫庫房慳錢,咁都唔識變通,唔通我地支出照舊就叫壓抑通漲......笨!=.=
學者派固然有佢既理論,但始終只係理論

One off 一人$6000, 經濟會過熱?

有幾多人會即刻拎左$6000洗 ...
呂品器 發表於 24-2-2011 12:33 PM
agree !! :$
gov, pls transfer $6000 to my bank a/c la !!
非常同意 呂品器大大嘅講法 :
1/ 我寧願佢唔派,用筆錢去起多D老人院, 加多D床位。稅,我交咗 ...
WalkerMachine 發表於 24-2-2011 01:34 PM
:71:support !!
真蠢華...超廢預算案.
二百四十億元入「強積金」。與紓困百姓眼前生活無絲毫幫助...

應見鑊打鑊!

諗通左,依招好毒,免稅額同派現錢您會慳錢消費多左刺激通漲,派240億吸引外資炒股重粉飾盛世

毒就毒在...果240億落左股票市場,旦散戶跟住入,
到爆煲時外匯基金走得快過您,閒閒地幾千億落袋袋袋平安
,d sad貨入肉野最後咪任由d旦散戶同強積金食... 到低位時又可以扮"救世主"入黎話穩住個市...又一個
循環(計落佢出240億賺千億,您供幾十萬到60歲時攞
到個本已大呼好彩)
...:38: