Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 超合金魂 宇宙大帝

等~~~~~~~~~~~~~~~~~~等:71:
3位合體後, 空雷王對腳掌唔知可以點收呢?
AJ 發表於 25/2/2011 15:55

NO need to hind, just fit into the large arms

http://www.youtube.com/watch?v=duXeunFVRq4

Just the same as cartoon
心口個V真係好正:handshake:

回復 152# AJ

只要翻看早前的幾張黑白設計圖就能看到答案!
相信在可變重視時, 空雷王的腳掌就是大帝的前臂, 拳頭和前臂上的紅邊銀邊都收在空雷王的小腿中.
而現在看的實物圖, 未能清楚看到變形細節, 相信是用了可觀重視的"拳套".

回復  AJ

只要翻看早前的幾張黑白設計圖就能看到答案!
相信在可變重視時, 空雷王的腳掌就是大帝的前臂 ...
ALK 發表於 25-2-2011 04:39 PM

乜唔系仲有只飞机咩?
我哋呢班合金迷真係好搞笑,兩隻(金毛同大帝)都未出,只係幾幅相就可以諗到咁多嘅話題出 ...

所以大家應好好珍惜,諗下細個恨到覺都瞓唔着,而家有能力滿足下就唔好咁執著。

Shiro 發表於 25-2-2011 12:58 AM

兄台,本周金句!:71:
未見過= =
幾多年前?
腳掌變拳頭,好有創意,好想見到實物!
AJ 發表於 25-2-2011 03:55 PM

大大你指腳板嗎??:?我都想知??:64:
我哋呢班合金迷真係好搞笑,兩隻(金毛同大帝)都未出,只係幾幅相就可以諗到咁多嘅話題出&#22 ...
Shiro 發表於 25-2-2011 00:58

同感,就算出到點差,小弟都會照入

剩係個回憶已經無價
玩合金機械人玩具要拆、換一兩件parts,有什麼不能接受?完全變形做到係bonus,做唔到也不足為奇。又不是yamato銀河旋風式的換件。
怎麼腳看上去好像沒有關節的呢......
玩合金機械人玩具要拆、換一兩件parts,有什麼不能接受?完全變形做到係bonus,做唔到也不足為奇。又不是ya ...
中弓 發表於 25-2-2011 10:33 PM

同意,有時明明冇可能,
夾硬搞到變形,玩時仲麻煩。
怎麼腳看上去好像沒有關節的呢......
卑彌呼 發表於 25-2-2011 10:38 PM

nevermind, just buy!!!!!!!!!!!