Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [初試牛刀][breaking bad-walter white頭雕]

先黎一堆廢話...
因為放假  所以手痕買左舊super sculpey黎試下整公仔過日神...
最初無咩信心整頭雕   所以都係雕左d 怪物黎玩下...
之后想幫家中隻watchmen 笑面俠整個年輕版頭雕...
但雕雕下雕左另一條友出黎...覺得有d似自己睇開ge美劇breaking bad的男主角..
所以索性以雕mr.white為主...每日搞兩搞...今日的起心肝拎去蒸焗...

焗前...

焗中..

焗后...

后記...
整頭雕真係幾好玩...想雕一個士正ge頭雕絕對唔難...但要雕一個似某人個樣ge頭雕就好有難度...
初次制作   都遇到幾多難題...眼部...size控制等等     我呢隻頭雕其實係偏大左少少少少     但係懶得重制所以當鬼掩眼   
蒸焗后其實唔覺得有縮模  所以事前ge比例工夫一定要做足...另外焗完發現唔少紋理都變淺左...
最后...呢隻頭雕我覺得只有正面有d似樣   其他角度都麻麻地   所以懶得影相
遲d再去買個body同衫比佢用   再帶番副黑超   希望感覺好d啦...
:71: 支持動手
支持!
可唔可以話比小弟知邊度有得買super sclupty同雕刻工具?
我想要實際既鋪頭名同地址!仲有大概所有野要幾多錢?
希望答覆!因為之前問過,都無乜師兄肯答!
thanks!
sorry...舊泥同工具我係係淘寶買番黎...
舊泥就1張半毛東東..hk可能平d都唔定      
套工具只係入門野   價值30幾蚊  我只係用左一支雕刻刀黎雕..
正!!請問要蒸幾耐?同用咩火?:71: