Toysdaily 玩具日報

查看: 6179|回復: 14

[個人收藏] SHF 仮面ライダーオーズ Tatoba

「當超越了無限大,從而得到最大的滿足,那就是OOO。」

當由公佈OOO到現在,
覺得當中的設定好有趣,人物好有趣,Ankh好萌!!!:34:

雖然係電王fans,但現在OOO的毒比電王更深……(這都是小林阿姨的錯~~XDDD)
忍得住唔買太多電王的玩具……
忍得住唔買W的玩具……
OOO,令我底線完全崩潰!! (可怕的Greeed~~~~:die:)

然而今天終於入手了~~~~
SHF Kamen Rider OOO w/アンク~~~~係我春節前的最後一入+生日禮物之一~~~

睇來我部相機好快就瓜柴……(<<<<<籍口去買新相機)
咁就用佢影得幾多得幾多啦~~~~

今次boxart好靚,銀字白底~~~
背面有medal形的display圖~
而Ankh是送的~

盒內部件是這樣的~

活動方面不成問題,
但今次的不是金屬腳,有d難以企得好。
要企得好,點都要用d技巧……

上色方面唔錯,detail位都有上色~

Scanning Charge的動作也可以做到啊~~~

劇中虎爪的部分,也可以經換件的方式而展現。
不過我覺得今次換手比之前易得多。

和DX電單車合照~
睇起來好有型吧?

但事實上是會這樣的~~:DD
完全坐不好~~~~

汽水機的高度和SHF之間,好似高左DD……

某場面之一~~~
(但DX電單車真的不太完美……)

OOO:「點解變唔到電單車o架……」ORZ

相信大家都是為了這個而買吧?

Ankh~~~

印有第1話時,Ankh對變身成為OOO的映司說的話。

造形是不錯,但色錯啊!!
看回劇中的:

黃(金?)色missing左啊!!!(傷心)即是說……我又要去加工……:die:

Ankh的另一種玩法:

整體上普普通通……但不明白為什麼都是偏貴的??
不太喜歡今次的膠腳……真的好難企得好好啊……

【&#12362;&#12414;&#12369;】

「勘違&#12356;&#12377;&#12427;&#12394;!&#12362;&#12414;&#12360;&#12398;役目&#12399;&#12513;&#12480;&#12523;集&#12417;&#12384;!」

多謝欣賞:64:
除左冇左金屬腳之外...
仲有就係D口水位...
我都覺得unkh 好萌 :DD
除左冇左金屬腳之外...
仲有就係D口水位...
小堅 發表於 2-2-2011 11:22 PM

或者真的無視了水口位……(一邊影都覺得還好啦……<<<忍耐力太好?XD)
但腳軟真的好ORZ……
入得好:71:
或者真的無視了水口位……(一邊影都覺得還好啦……
genji 發表於 2-2-2011 11:28 PM

其實口水位都唔覺,係右邊身...
軟腳蟹就真係麻煩D...
好多想擺既post都唔得...
就住就住...
同埋你唔講unhk隻手金色位,我都冇留意...
多謝分享~~~:)
頭像被屏蔽
thanks for sharing~ :71:
May i ask.... is the sword painted double-sided?? :64:

and oh...the feet looks a little too long... :56:
thanks for sharing~
May i ask.... is the sword painted double-sided??

and oh...the fee ...
fktuen 發表於 2-2-2011 11:47 PM

劍唔係2面油哂,一面全油 (即圖中咁),另一面油左95%(差個銀仔位同手柄)

腳,我覺得不是長……是我影得有D問題……/_\ (角度)
個盒令左喎... :shiny:
而家睇返展圖,真係有D火……

腳的關節啊~~~~~:no:
回復 1# genji
我想問下部電單車係到入電 可以影一影比我睇下 因為買左唔知邊到入電 冇左說明書
其他&#22000;&#21874;形態入哂未?......但論劇集內容&#22175;講,我覺得電王同W都好睇過OOO!:DD
good sharing!!:71: thank you