Toysdaily 玩具日報

查看: 14649|回復: 18

[個人收藏] 3.75 Marvel Universe 系列 - 回帶到現代之 Modern Thor

呢隻Modern Thor係MU Wave 7既款式, 算係MU關節上開始改進既Wave
一發佈時我已有興趣, 但你知新MU炒價一向變態, 所以我係近期有 revision wave 先入手

貨品內容, Thor 一隻, 鎚一個, secret file 一個, 同由 Wave 6 開始有既 GI Joe 式底座

Figure本身係全新設計的, 並非re-use, 由於為Thor而制, Thor既details特別多

裝甲, 鐵衫褲, 長靴都非常仔細

斗篷飄蕩, 型

唯一被人批評既頭雕, 真係有d似外星人

頭頂對翼都做到足

鎚仔本身同手柄都冇馬虎

經常被忽視既紙製配件, 有角色圖片同發生在Marvel Universe世界既信件

身份証, Superhuman Registration Act應該係Civil War既產物

關節採用改良型MU設計, 例如腳加左轉動關節, 斗篷對可動的影響比想象中低

頭部雖然冇新既上下關節, 但頭髮因為以軟膠制, 對可動的影響亦比想象中低

我想讚一讚手部既雕刻, 好自然

有兩個腰關節, 一個ball-joint, 一個轉動型, 唔想破壞造型可用轉動關節

但下身可動比裙甲影響較大, 做飛行動作較好睇

總括來說呢隻可算係MU好物, 新關節, 新模具, 有個鎚仔玩下, 如果鐘意呢個設計既入得過, 如果只鐘意Thor可以等下Movie系列再決定
Thanks for reading!!

You may also like:
Marvel Universe World War Hulk
http://toysdaily.com/discuz/thread-145901-1-1.html
我總係覺得佢同其他角色唔夾,可能同佢起源有關,佢同其他意外誕生既英雄有別
呢隻Modern Thor係MU Wave 7既款式, 算係MU關節上開始改進既Wave
一發佈時我已有興趣, 但你知新MU炒價一向 ...
Assassin 發表於 31-1-2011 07:46 PM

呢隻超正,係我第一隻買嘅mu, 就因為佢我先會中mu毒!
抽吓水先
http://hk.myblog.yahoo.com/gum_5/article?mid=1160
呢隻係舊定新??
正呀....
我呢期開始比美玩既病毒入侵緊:55:
回復 2# Eddyshum

同意, 似希臘神話多d, 包括故事同造型

回復 4# 老黃龍

呢隻係2010年二月出既, 唔算新, 最新應該係 SDCC Exclusive Age of Thunder Thor

回復 5# ilovetoys

你e家唔中毒你暑期都會中, 有 Thor 同 Cap movie, 早中早著 :75:
正呀....
我呢期開始比美玩既病毒入侵緊
ilovetoys 發表於 31-1-2011 08:32 PM

近日見有一些早期斷貨的角色返出,大大如已有中毒跡象,便快快去找解藥解毒,
否則遲些美國隊長,雷神電影一出,mu又會被炒高,到時便毒發無藥醫....:58:
回復 7# 大ken

e? 你見有邊幾款呀? 我都想搵下 :51:
回復  大ken

e? 你見有邊幾款呀? 我都想搵下
Assassin 發表於 31-1-2011 11:51 PM

以下幾隻之前都見到翻出,雖然不是好正,但屬mu早期一點的作品(第一,二輪),應該孩記無咁快翻出,見入便入來解解毒,玩下先
到雞旺走走吧,鴉烏都有人放,當然炒價居多.....

以下幾隻之前都見到翻出,雖然不是好正,但屬mu早期一點的作品(第一,二輪),應該孩記無咁快翻出,見入便入來解 ...
大ken 發表於 1-2-2011 12:22 AM

我就係想入thor 同美國隊長呀....

呢幾隻都好型呀:50:
係咩系列架???
回復  Eddyshum

回復  老黃龍

呢隻係2010年二月出既, 唔算 ...
Assassin 發表於 31-1-2011 09:52 PM

我由細到大都好中意thor:unhappy:
我就係想入thor 同美國隊長呀....

呢幾隻都好型呀
係咩系列架???
ilovetoys 發表於 1-2-2011 12:29 AM

快d入啦~ 一村朋友等緊你ar~~ :58::75:
一發佈時我已有興趣, 但你知新MU炒價一向 ...
Assassin 發表於 31-1-2011 07:46 PM

哩個如果個樣好dd , 就完美la~:$
呢幾隻都好型呀
係咩系列架???
ilovetoys 發表於 1-2-2011 12:29 AM

都係孩記的MU 的3.75,不過是08 or 09年Series 01的系列....已斷了貨一段時間,不過最近好似又翻出一批
回復  Eddyshum

回復  老黃龍

呢隻係2010年二月出既, 唔算 ...
Assassin 發表於 31-1-2011 09:52 PM

我都係鍾意隻Modern Thor多d,
2010版的thor有點單簿,個樣有點似猩猩.....