Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 臨近新年 小心無良店

關閉 [複製鏈接]
don't buy toy la.
頭像被屏蔽
唔知幾時開始出現「雙膠紙」的問題
宜家不少玩家玩具的心態(尤其是限定版)
1)一定要開盒check件
2)被人開過黎check既一定唔要

所以我的建議:
被顧客開盒check過又最後唔收貨既「次貨」、
玩具店應該
1)拿去推填區棄置、免得眼冤
2)將「次貨」統統display出黎、嘩氣勢十足
3)免費送俾我呢D窮人w
回復  大澤佑香

我都知雙膠紙冇問題, 我果盒仲係上係雙膠紙, 下得一張
所以覺得怪再睇內盒, 內盒都有 ...
cheung2701 發表於 29/1/2011 09:19 PM

其實你明唔明雙重膠紙係為乜先
你明既冇理由講得出D咁既野
究竟阿樓主件Product 本身有冇問題? 個packing box如果唔係破爛, 係咪真係要過份執著一張膠紙呢?? (當然, 過份執著唔係犯法, 只係為自己製造唔開心....)
買件玩具都咁執著.....咁搵女朋友果陣點算?   
施主, 苦海無涯, 回頭是岸.
蕉人,我向來都係只巡不買
pein 發表於 29-1-2011 07:39 PM

蕉人...我只係去買12"....
They have the best service in MK, if you still don't satisfy.........  then can't help la.

If you really have problem on your toy, just bring it back with receipt and they will change another one for you.

I have bought many 12" there and there are many QC problems on Medicom product and they are very willing to replace those defected parts with me every time.
又係呢d post ,咁執著雙膠紙就唔好買日版,
如果行日都有,咁果款你就唔好買,當冇見過囉,
雖然個系列少左隻款,不過好過心入面有條刺呀:58:

:38:樓主你仲認為日版一定好?:43:(同一間工廠同一批工人...)
原來真係有人幾百蚊想買條膠紙, 見識了
果然玩神話有一大部份係咁, 建議BANDAI首先QC做好D, 然後全部封死個盒好似魂SHOP咁就最好
強帖留名
蕉人淨係買 12" 先 ok
另外果邊行去過去都費事
又係D精神分烈既人
原來真係有人幾百蚊想買條膠紙, 見識了
果然玩神話有一大部份係咁, 建議BANDAI首先QC做好D, 然後全部封死個 ...
luciferdark 發表於 30-1-2011 09:54 AM

如果好似樓主咁,我建議bandai一係用鋼盒,一係用鍍金盒
用咩鬼紙盒,到時成千幾蚊隻神話,用多幾百蚊,又令唯一一張既膠紙消失:77:
其實係咪BANDAI CHECK QC CHECK 得緊左呢? 我果隻神聖衣一輝同呢個胸像都係雙膠紙, 兩盒都係係開箱時拎出黎, 應該唔會店鋪做過手腳, 而入面既QUALITY我覺得都係比較四正 (有買神一輝既大大都知要搵對靚翼都真係幾難).....

之前日本會場買既雙子胸像, 兩盒兩盒都係雙膠紙, 件又冇事......如果下次新貨有雙膠紙 (當然要係有信心既舖頭), 我諗都會搵下雙膠紙果盒先........
我覺得樓主講既野無錯BO~

打個比喻~當你買衫時睇岩左都叫人地拎件新既比你啦~~又唔係特價貨~點解要比正價去買件DISPLAY呢~~

樓主都係想講返佢用左比市價高既價錢去買左一盒疑似比人開過換件之後貼返張膠紙當新賣既日版姐~~~唔明點解你地要插佢囉~~~

將心比己,如果你地係佢,我諗你地插唔出囉!

我就好同情樓主既遭遇啦~因為我都試過係呢間鋪訂過個隻新電王, 有貨果陣佢即刻開一盒比我睇~話無零件上問題佢地唔換~我就咁見到個樣OK面果PART無問題咪要左果盒囉~點知返到去發現個內盒係雙膠紙~仲要後面果PART件比人開過~~~我以後都唔會再去呢間呃人鋪頭買野~!!!