Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 遲足成年既分享 - 舊SD齊一篇既收穫 冇成品圖

以下係本人2010年3月左右開始儲既模型...
其實仲有好多,由於唔齊一篇...so分享感覺唔強烈...
(其他只係獅龍凰 超機動大將軍 魔星大將軍...好好多同一堆三國傳...)
一直想post比大家分享 一直冇時間...
一係就唔記得回事,岩岩汁屋...終於記得...sor,睇盒圖

地上最強篇同傳說之大將軍篇...其實大部份係用聖衣神話同人換返黎,
剩返果d就港九周圍搵...結果阿修羅三人組周圍都冇仁王,只好上網bid齊三人...
而某d配角正如上文所說周圍搵都買得齊...

而刕霸大將軍篇就真係自己一個人周圍買哂所有人物...
當時剩低豪劍...天公造美,唔洗半個月就話會再版...
雖然係貼紙輝鋼,但都過冇

最後光之變幻篇...亦係yahoo bid
但呢個最深刻,因為bid完發現個賣家住我格隔街...
呢個係我史上最快交易既一次...

我應是號斗丸左右開始玩,到刀霸後就停了。最喜歡的是鐵機武者系列...

你齋儲不砌?
我應是號斗丸左右開始玩,到刀霸後就停了。最喜歡的是鐵機武者系列...

你齋儲不砌?
ygat2005 發表於 25-1-2011 10:39 PM

我其實都係刕霸大將軍篇開始鍾意BB戰士...
印像最早識既係超機動大將軍...
我都好鍾意真星勢多 因為佢先鍾意BB戰士 奈何老母唔比買...
所以而家我先齊一套

我有砌部份...不過係素組 未有時間上色
the design of 地上最強篇 is very good.
the design of 地上最強篇 is very good.
ygat2005 發表於 25-1-2011 11:34 PM

同意...我都係因為呢套野先儲埋其他 甚至傳說大將軍
阿修羅三人組最好玩
我最鍾意刕霸大將軍篇~三界既人物都出曬黎~
我最鍾意刕霸大將軍篇~三界既人物都出曬黎~
saihttam 發表於 26-1-2011 01:25 AM

可惜刕霸之後 我對bb心冷卻了
回復 5# 詠瑜

yes
阿修羅三人組好玩
最鐘意白龍, 對眼貼真係好正!
整個前頭盔都電銀色, 好令!
心口粒珠又係一絶!

阿修羅設計一流!
基本型態已經好靚.
背翼有彈簧, 彈開再加白色部分感覺完全唔同哂
武器上有紅色電鍍勾玉!

嗰時真係平靚正!!
依家啲三國傳又偷膠又少電鍍配件:67:
配件有電鍍點綴真係靚好多! 但除百式外, 全隻電鍍就唔係我杯茶
多謝分享
^.^