Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 2011 第一擊 : HMM Zoids Shield Liger Mk-II

2011 年首作唔係BANDAI, 唔係高達
竟然是HMM的ZOIDS

細個既時候非常喜歡ZOIDS
砌過好多TOMY的ZOIDS, 現在很多已經天價了.....
可惜既係當時唔識珍惜, 哎....

今次初接觸KOTOBUKIYA的ZOIDS
發覺都幾複雜下, 非常的好玩
唯一覺得唔好既, 就係D膠質地....
唔知點解覺得冇Bandai的禁好.....
其他都ok, 冇水貼同其他廠不相佰仲
我覺得d設計係有heart過Bandai的

好了, 去圖吧 :

1) 岩岩素組樣 :

2) 上好色了, 可惜既係d貼紙, 我真係冇勇氣貼上去.....

3)pat pat, 最滿意係d喉管

4) 近影

5) 遠影, full gear mode

6) 再來一張

7) 低炒

8) 前側, 整隻都係用金屬色, 效果都好滿意

9) 側面

10) 後面, 好大支砲 ^_^

今次砌得好滿意
多謝~~
:64:
其實我唔明白是否成品是否比模型還要貴呢?!
I also like ZOIDS, but now making VF-25F
壽屋件數之壯觀
大大果然是強
睇嚟呢隻野素組一般般
等我仲諗住買返隻darkhorn玩     

睇嚟要諗諗
心思思想砌添

我隻mk2 仲未開工 買左一個月了

不過隻zero仲未搞