Toysdaily 玩具日報

查看: 14207|回復: 15

[分享討論] HT最有heart, 最有feel嘅 Iron Man (包Tony)?

我唔係講緊最靚,或者最似。而係講設計,製作同包裝都睇得出有啲心思嘅...

我個人會話係IM2嘅Mark VI, BD做得好,多配件,換件位少又有地台。

唔知各位Ching 見解如何?
其實隻隻我都覺得差唔多,隻隻都有佢既精細之處。
雖然你睇Mark 1隻野佢爛容容,但真係做到果種hand make既感覺;
Mark II 對機械腳真係正到痺:$
Mark III 算最平平無奇~
Mark IV 都係平平無奇,但個拆甲台真係做得幾好;
Mark V係我最愛,隻爛手做得奇好,連電線都做得好清楚,但只有一邊:68:
Mark VI 公認,但我冇…:79:不予置評。
Mark VII 中規中舉啦,總覺得頸太長或者心口太大舊
IM2嘅Mark VI...比上不足...但是比下有餘...{:1_203:}
MW and Mk4 :78:
DX01 and DX13..........

我揀

MK 7,純粹 因HT 仍肯繼續 改善 可動性(爆地更好睇)+ 底褲位,細節位 亦有比心機,同樣多野玩,& 夠全面 ……

回復 1# Amuro0093

Mark4同6最正

新D DIECOAT

1.可動大但太重不舉=冇

2.冇脫甲地方做成冇層次感, EG 心口/頭燈/背冀, 真實感差左

3.少左好多機關

所以現在跌價

MW 易爛

MK7露春代, 比例差
Mark vi 同 tony the mechanic

Mark vi 戰損配件好多,好有心design點換戰損裝
Mechanic d 配件又係好detail同有heart
小弟聽過有人講過Mark I (1.0) 係相當唔錯嘅,不過我冇...
MK7,有真人頭雕、配件多、生產技術相對較好,好好玩~~~
個人都覺mark6真心有heart, 不過都係忍痛放走,因為接受唔到他朝一日變粉紅底........搏佢出diecast mark6
個人都覺mark6真心有heart, 不過都係忍痛放走,因為接受唔到他朝一日變粉紅底........搏佢出diecast mark6
saihttam 發表於 13-8-2014 09:16 PM

小弟隻MarkVI已經三年啦(好彩)都冇變色啵?

其實出咗Accessory set 之後,有冇ching對Mark XLII 或者Armor Test Tony 改觀呢?
war machine 2 is very good
ironman3 便服戰損裝,最正係佢,最好玩都係佢!講完 QC最好係佢