Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 我決定唔再入medicom

我都無買好耐,遠自我嘅神勇飛鷹俠,舊版舊1,舊版電腦奇俠相繼溶衫,我就從此跟medicom絕交!!!!!不過新版電腦奇俠又買翻...................:34:
我成日都話日本仔做公仔既工藝系最高,控制好body會爛黎樣都值得你敬佩,我真系唔信佢地唔識用會無甘易爛既膠。
不過甘講,假如當黎D公仔系藝術品,有尚味期限都算系體現藝術品既矜貴。
hottoys body可唔可以換去Medicom?  之前聽玩具鋪老闆話有D客試過
我都戒左. 大佬! 以前8XX - 9XX衣家一出起碼千一, QC又差又斷手斷腳又配件少, 你玩埋我份lor! 
我唔爭m記!但小弟touchwood暫時都未遇上斷臂/腿事件,我相同關鍵在於一買回家要立即開封鬆關節,因出廠時d關節上得太緊,其次是玩的時候要特別留意上臂的旋關節位,這是非常易出事的位置,大家不要用力扭,因這個位最實淨,出力扭通常變咗肩關節受晒力,所以立即斷,大家可以先將手肘位屈成L形,然後用物理學的Angular momentum的力學原理找著手掌位去旋轉手肘位置,你便可以用比原先輕一點的力去轉此處,轉的時候最好找緊肩膀,避免此位置受力,對於腳,所有關節的轉動必須先行按著下陰部份(冇錯係細佬個下陰),這樣能避免弱關節位受力..咁樣d波地會襟d
唔關事, 我都好小心玩, 但有D放得耐就自動脫落
頭像被屏蔽
其實medicom既figure係要粗玩先至唔爛架~ 睇下官方既示範啦~~~
shiine 發表於 18-1-2011 10:48 AM

可能為左拍呢條片,可能用左十幾隻素體呢.
斷一隻換一隻.:34:
之前有隻MATRIX LEO - 諗住幫佢忙下衫, 鞋.....點知...一用少少力著鞋....成隻腳掌碎裂.....

之後都唔敢再郁餘下MEDICOM FIGURE.....
頭像被屏蔽
放棄o左喇,再出龍珠都唔買啦﹗
之前搵代理換貨足足等左成年幾﹗
:76:
早兩年m記有斷時間d波地真係好有問題!齋display都會斷手斷腳!可能我同個
2字唔夾!我粉碎兩個波地都係2號黎!一隻係舊2!一隻係the first 2號
其實我都冇心機影,哥布拉件衫除唔到,成千銀一隻,唉!真係肉痛,之前爛過三隻, 因為衫除到,都可以買body ...
BBCC 發表於 17-1-2011 00:05

:67:所以所有無得除衫既我都唔會買
我諗緊剪開件衫再用魔術貼縫返佢, 唔知得唔得
如果唔係日本仔HOLD住十二吋拉打及大量動漫版權唔俾國外生產商的話,相信medicom呢類又貴又化學既十二吋都唔駛再出.