Toysdaily 玩具日報

[其他] 目前為止見過最強的玩具收藏家,簡直係超現實…

又武力鎮壓了…

如果各位有興趣一看詳情,請PM小弟以提供相關連結…  

*尊貴的版主,這不 ...
太陽之牙 發表於 13-1-2011 10:48 PM

ching plx pm me thx ^^
那張大班椅實在是神來之筆!
其實D櫃係靚野來的:36:
我有一個做櫃經驗.....如果放玩具, 一定要做"湯"門, 之後開條坑, 玻璃門可"湯"入條坑度, 咁樣會減底玩具封塵, 呢個師兄d櫃門咁樣打開好大獲, 就算唔開都會有塵入到去.....有排清理:68:....除此之外一定要做境背, 感覺空間會大d, 唔用境會好似密室咁......
佢.....有咩玩具係無買架:Q個度最少都幾百萬:(
佢.....有咩玩具係無買架個度最少都幾百萬
timothy276217 發表於 14-1-2011 02:29 AM

保守估計...玩具數目一定過萬...而"買入"價值最少值4-6百萬港元...不過popy唔多..但係肯用屋企(其中一個)接近全層既地方做展覽館...相信那位大大除左有錢..也對玩具有愛...
:43:謝謝太陽之牙師兄分享:64:
轉貼的。

真真正正的「包羅萬有」…

已是一年前的帖,潮了請見諒~  

因為不 ...
太陽之牙 發表於 13-1-2011 07:52 PM

可否pm我, thanks
多而不精, 正如前面ching提到柜門入塵的問題, 到D玩具封晒塵就好難睇兼難救~~

:)
真係好多!!!
如果係全玻璃就靓啦∼:58:
:65:樓主所分享的玩家d玩具係display出嚟, 而唔係收係盒內. Display井井有條:71:.

各人品味不一樣:36: ,我就覺得d櫃好Classic:71: .
神人!
勁ar ~ 唔該pm 下我 thz:43:
我都好想坐係個度睇住 d 愛物享受一番,不過現實香港有邊個可以做到呢個咁既境界呢.......d 樓又貴又發水...........
我反而諗緊d射燈會否傷及玩具既顏色........
勁!! pm me pls too, thx!!