Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011-12最期待的BANDAI合金魂/超合金選舉(直至 26-1-2011 11:42PM)

我的十大

十五機合體
光速電神
電腦戰士
太寶郎
大鐵人17
無敵飛天俠
太空小五義
銀河旋風
星銃士
太空西遊記
我貪心一點........

大鐵人17
連環小金鋼
金剛小寶貝
金鋼飛天鑽(舊版)
太保郎
鐵金剛
百勝龍
百變龍
暗黑大將軍(tv原色)
飛俠哥頓
20吋高的超合金魂, 相信bandai係唔會出的
redfish 發表於 12-1-2011 11:05

唏~~尼個世界咩都有可能...yamato 都出左隻巨野啦~~~當日你玩緊第1/60 果陣你都唔夠膽講佢唔會出隻巨野啦...!!
合金魂亦由gx-01合金多過膠 到gx-56 飛影膠多過合金....合金魂亦冇左個規範性啦!!
如果又要控制單次成本...又要唔SET 太高價係市場賣到........分開4盒 R1  R2  R3  RGUN...4合又可以合體的....相信對BANDAI黎講亦不會太難...20" 容咩易搞掂..

純粹交流
撒旦六兄弟我都想佢出
唏~~尼個世界咩都有可能...yamato 都出左隻巨野啦~~~當日你玩緊第1/60 果陣你都唔夠膽講佢唔會出隻巨野啦...!!
合金魂亦由gx-01合金多過膠 到gx-56 飛影膠多過合金....合金魂亦冇左個規範性啦!!
如果又要控制單次成本...又要唔SET 太高價係市場賣到........分開4盒 R1  R2  R3  RGUN...4合又可以合體的....相信對BANDAI黎講亦不會太難...20" 容咩易搞掂
BlackD 發表於 14-1-2011 10:56 AM

你指1/2000 macross ? YAMATO都唔敢出成品啦, 而且要網上訂, 仲要兩萬幾港元先有交易.

超過半米高, 出貨唔慌多, 又要唔太貴, 根本是空談.

要超過半米高, R1,R2,R3,Rgun每隻起碼要有廿厘米以上.
以現時bandai定價取向, 呢種size的可變超合金魂, 每隻起碼過萬伍日圓
以POWERED R3的SIZE, 要兩萬日圓以上並不出奇.
加埋超過6萬日圓, 相信唔會太多人買, 最後只會步GX-46後塵
光速電神:63:
我唔玩喇......次次有呢D Post, 我一講完, 轉頭CM's就會話出:time:
我唔玩喇......次次有呢D Post, 我一講完, 轉頭CM's就會話出
WalkerMachine 發表於 14-1-2011 03:16 PM

咁斷估機戰D原創機佢無得出呀~
光速電神, 十五機, 電腦戰士
帝王萬能俠,帝王萬能俠SKL,百變龍,还有真三一啊!!
機戰og系:
srx連r-gun power
奪魂者
大地守護神
零式、叄式
dygenguar ver.2(希望改善盤骨位關節)

其他機械人:
光速電神
百獸王
大鐵人17 + 18
電腦戰士連裝甲
光速電神
百獸王
魔動王
回復 1# hehemimi
樓主大大~大地守護神即係異變叄式個名:(
回復  hehemimi
樓主大大~大地守護神即係異變叄式個名
SHOCKER 發表於 18-1-2011 09:22 AM

謝shocker兄提點,已更正..:35:
宇宙大帝已經話出,我現在最想出大鐵人17號和18號,其次就係十五機合体。