Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: fktuen

[改造交流] 同你條龍----洗*白*白【SHF Weather Dophant 洗白白報告】

有心機呀~~~fktuen 兄~~~:)
雖然冇入,但都多謝細緻既分享:)

謝教學:64:...我仲未開始..:(..

你隻圍巾左右位有冇灰?
:handshake:好
回復 13# 238YES
其實我只 weather 也不是過份出界. 但就是看不順眼 XD

回復 14# stephen727
Glad u like it~ XD

回復 15# aeromanCCM
其實我只是初哥....XD

回復 16# Somebody_Ex
Hope this could help out on those bro who wants to hv a clean SHF Weather! XD
Thanks for support~ ^^
回復 19# wing0boy
Glad u like it! XD

回復 17# F.S.飛煞
Luckily it was a success on this 1st try! Otherwise I'll be working on repaint instead! XDD
回復 18# takeshi

我隻圍巾前面左右位是灰色的. 但看上去感覺 okay. 大大那只是否深灰色?
我唔敢用雙星的水性 thinner,怕太濃會把低油洗甩.
可請教大大用哪款 thinner, 及會否稀淅才洗走灰油? ...
fktuen 發表於 4/1/2011 05:14 PM

我平時用水性 thinner去洗呢D成品油洗極都洗唔甩架wor
你支野冇咁勁???
有乜成份架?
我平時用水性 thinner去洗呢D成品油洗極都洗唔甩架wor
你支野冇咁勁???
有乜成份架?
玩具Kenny 發表於 4-1-2011 11:28 PM

我支係 SKII :34:
回復  takeshi

我隻圍巾前面左右位是灰色的. 但看上去感覺 okay. 大大那只是否深灰色?
fktuen 發表於 4-1-2011 11:10 PM

我隻都有..深灰..有d重手左但都ok ge..只係我太挑剔想跟返設定係純白...:shy:
我隻都有..深灰..有d重手左但都ok ge..只係我太挑剔想跟返設定係純白...
takeshi 發表於 5-1-2011 02:51 AM

又係喎!原設確是純白。:@
等我今晚試用白電油洗洗那兩處再看看~ :36:
我支係 SKII
fktuen 發表於 5/1/2011 12:18 AM

SKII = 美白
:35:
SKII = 美白
玩具Kenny 發表於 5-1-2011 10:47 AM

所以我隻 SHF Ultimate Kuuga 膝蓋的金色被洗甩了  :79:
又係喎!原設確是純白。
等我今晚試用白電油洗洗那兩處再看看~
fktuen 發表於 5-1-2011 08:55 AM

心口都有..要整要整埋先夠统一呢..但可能有危險ka:55:..你感覺當舊化ok ge就由得佢la..
真係整都用d吾覺眼位試下先好似安全d.....