Toysdaily 玩具日報

[新聞] 你勁爆,我嬲爆

究竟「勁爆男、女歌手」同「勁爆我最欣賞男、女歌手」有何分別?而「全球勁爆歌手」又同「全球勁爆最受歡迎至尊歌手」有咩唔同?「勁爆新登場男、女歌手」係咪無「勁爆新人王」咁威?仲有仲有,「全球勁爆歌曲」是否代表肯亞和莫斯科    的人都聽過這首歌,而又覺得非常之咁「勁爆」呢?

不用等太久,「全宇宙」、「全太陽系    」或者「全銀河系」等獎項名稱就會出爐,霍金    都未有想得咁遠!

這個「娛樂圈」真有趣!有趣到唱片無人買、歌曲無電視台播,甚至全年唔知自己做過咩,但年尾都可分到一座膠製擺設,還可以笑笑口說:「我會繼續努力!」問題是:將來可能無得畀你努力!

當年輕一族去卡拉OK只點國語流行歌曲來唱、甚麼「巨聲」比賽參賽者亦只懂唱國語歌,連評判都說國語歌好發揮一點的時候,本地「藝人」們,你還沒有危機感嗎?

現在連做一張Album都難,個個做EP當交貨,遲下可能人人只出Single,一、兩首歌玩成年,所有資源用在國語碟製作上,打一個完全沒有把握會贏的市場。

香港沒有香港音樂,這並非天方夜譚,更不是將來式,而是現在進行式。係人都知,頒獎禮是一場遊戲,但遊戲都有分好玩不好玩、好睇不好睇,這樣一場「爛遊戲」,難看到極
新城個的豬肉獎唔需要咁認真:(
多年來被人批評為豬肉獎, 但依然故我地獎項一年還比一年多
正所謂人家批評你邊樣, 就更要將那一面打磨光亮,令缺點變成特色
深明此道者, 除新城外, 就是明將壽司...
頭像被屏蔽