Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 黃金戰士介紹〔動畫、特集、玩具〕(多圖多字)

正正正~~~~~  好耐未見過咁有heart既post!!!!
黃金俠係我兒時第一套有印象同睇過既機械人片...高達反而少睇!
小朋友當時人人都想要有一個打火機.....果d音樂我仲記得好清楚~~~

復刻既玩具比bandai一野打謝左~~~ 宜家都有三字既boxset vol.2賣!!! 超低玩
又整好了(再衰多次就要轉D動畫圖做jpg,希望唔會影響質素)
實在是太強大了
佩服樓主的決心與耐力啊
未來警察係咪同He-Man一齊播?因為我記得430有個搶答遊戲D小朋友會戴住He-Man同未來警察的面具行出來, ...
angelheart 發表於 5-1-2011 10:13 PM

我記得都好似同未來警察(快醒、快醒,星空的戰.....)同期, 我諗都是八二、八三年間。 HeMan也應是八二、八三年間因為果時我讀中一。
黃金俠的金電掌--勁
回復 94# N-piccolo

好懷念個陣時好多機械人動畫睇!
佢雖然無乜武器同招式, 但都係我兒時既其中一款熱愛既機械人, 當然包括佢廣東話既主題曲!:71:
回復 96# virtualman

你都好耐冇上水了
你有冇買其他個幾款?
香港播是在1983至84年左右,之後就播藍精靈,我好記得。
:71:好詳盡
頭像被屏蔽
:shiny:支持黃金戰士
有冇人知廣東話版 DVD 邊度有得買番黎睇?
佢雖然無乜武器同招式, 但都係我兒時既其中一款熱愛既機械人, 當然包括佢廣東話既主題曲!
virtualman 發表於 14-1-2011 12:42 AM

貓兒都嚇死, 烏蠅都嚇死, 周身機關了不起,
用純正黃金來做你, 自動變戰士...................:73:
極懷念:58:
極懷念:handshake:
好睇 , 十分詳盡 , 低錫>333<