Toysdaily 玩具日報

查看: 6683|回復: 10

[個人收藏] 我都黎玩o下 2010 年結

自從 00 同 見完 1/1 RX-78-2 後 D 高達模型熱血彭彭聲湧晒出黎, 之前十幾年都冇砌過模型, 呢兩年 hum hum 聲係咁砌高達模型, 素祖又有, full paint 又有, hg 又有, MG 又有, PG 又有, RG 又有, Mega size 都有.  就等我黎玩o下 2010 年結... 去相:77:

先黎 D hg, hg 太細, 我呢D老餅眼又蒙耳又聾, hg 都後素祖算吧啦!

ZZ 裡面o架高達戰隊, 隻 ZZ 好正, 不過隻 Zeta 就好唔掂!

隻30 週年 RX-78-2 同隻 Hi-Nu 都好正:71:

00 就乘係砌o左隻 0 Gundam 同 00Q

到 1/144 o架戲肉... RG 高達同紅渣, 正到冇朋友!

再黎張 1/144 全家福:77:

跟往就到PG 同 Megasize, 不過只就得一隻 RX-78-2.  PG 同 Megasize 喎! 更係唔可以乘係素祖就算啦! 遲D會開始砌埋PG 同 Megasize 紅渣

好啦! 到主菜 MG 啦! MG 當然要比D心機砌好佢啦!
先係 GSD o架 Strike Freedom 同 Infiniti Justice

再黎 00Q, 今年最後一砌, 不過今次只係素祖, 因為太凍噴唔到油...

跟往就到 0079 OYW MG
先黎路人丁... 蛋散吉姆

G 戰機

之後到自護軍萬歲!
l日型 渣古

馬沙紅渣 v2 出場

老虎v2

北愛爾蘭 魔蟹

馬莎魔蟹

侏儒

馬沙的紅勇士

強人

馬沙係一年戰爭的最後MS, 自護號...

到 UC 其他 MS
馬沙o架力奇戴亞斯

HD 百式

沙撤比 metallic paint, 不過呢隻MG好唔掂!

新安洲 titanium paint, 呢隻好很掂!

沙撤比 拍埋 新安洲 道, 高下立見!

最後係 unicorn, NT-D 係 HD version, unicorn 係 ka version

bonus... 加張自護軍全家福MG

見一月號電擊黎個馬沙紅色傳說, 我又黎張馬沙全家福

貼相同打中文打到我想嘔!!!! anyway, thank you for watching!
太豐富了!
Well done!
馬沙全機仲差新安洲喎~
馬沙全機仲差新安洲喎~
sdg890fzx 發表於 29-12-2010 11:01 PM

我都有 struggle 好唔好擺埋新安洲落去, 冇睇過 unicorn 小說, 不過新安洲應該唔算係馬沙o架機, 所以都係冇擺落去.:78:
support:71::71:
我都有 struggle 好唔好擺埋新安洲落去, 冇睇過 unicorn 小說, 不過新安洲應該唔算係馬沙o架機, 所以都 ...
hondacl7 發表於 30-12-2010 12:50 AM

因為我見電擊計埋新安洲做char's機:78:
大大的作品
在取拍攝角度方面
直令作品有一種挺霸的感覺
而且 乾乾淨淨 也是一種風格吧
歡迎加入年結 ^.^
厲害厲害!!
回復 8# 白狼

haha! 因為技術未到家, 所以唔敢造舊化:56:
:71:好