Toysdaily 玩具日報

查看: 4217|回復: 14

[吹水專區] HT 許志安及舊肥

昨晚TVB 8時的IKEA節目內介紹的"豪宅", 主人翁是否HT舊肥? 因為節目中笑口淫淫,一時難以認定,有看過的ching能否confirm?

巧合地,今天在西半山X城琒樓下碰到久違了的HT許志安,原來他已經加入了地產界,在車上看了一會,原來他是願意點頭及展露友善的微笑,希望現在他明白以禮待客之道吧! HT客户會找他幫手買樓嗎?

[WalkerMachine : bigbig, I have deleted the pictures, thanks for your understanding.]
頭像被屏蔽
回復 2# dcaarrrmeann

零售Sales轉流甚快,薪水有限,可能自走吧! 當時唔覺佢地做得開心,對客黑口黑面,令當時剛加入的Kelvin(現在HT Sales)也完全學會他們的黑面功去發揚光大。
許志安!  早期HT full pay一隻入會計劃,我其實還在考慮中,只是當時去攞2隻Predator比錢時,係佢親切地展露友善的微笑叫我填紙做會員,好深刻...咁多年接觸佢都唔少,我對佢絕對係正面評分,當然與我入會件事無關......

回復 4# kiwi_6255

我也是早期VIP,除了很久前佢同 Kevin 唔比我換一隻油漆起咗泡的Iron Man,我問佢呢D係貴公司QC problem,點解要我自己負責? 他們啞口無言地死死氣換比我,但當然用言語暗串我。不過自此後也沒有被留難,因為我沒有再換貨。可能我樣衰,真的從未見過他們親切地展露友善的微笑:34: 但多次聽到他們在其他客人離開後破口大駡。不過這都是過去,現在HT的Sales 例如Doris, Pot及新的肥仔也很不錯!

我覺得安仔佢幾好!可能人夾人緣!我拎幾次貨佢都幾好禮貌!阿肥其實都係!可能我同佢個身型同成日著國米波衫!所以佢對我份外有親切感:34:
回復 6# 大舊金

証實真的是本人樣衰吧 :56:
不過現在Toy Hunter班Sales唔錯!
其實佢係咪派緊HT傳單咋?
雖然我不是玩開HT野(是否美國玩具那些?),而且唔認識這位仁兄,但POST人出來好似不太好吧....這裡又不是高登:(
回復 9# bbdaishogun

可能有人仍掛念他們,買賣千萬豪宅比做HT Sales賺得更多,有什麼不太好?
又唔係4仔,,只post在吹水區有勿問題?
回復 8# 七國咁亂

手上係西半山縉X峰樓盤資料,我行過重問我睇唔睇單位。
回復  七國咁亂

手上係西半山縉X峰樓盤資料,我行過重問我睇唔睇單位。
chankb 發表於 27-12-2010 22:44

其實襯而家跳槽,不失為好選擇,HT嘅銷售方式小弟一向大罵十一萬九千七百三十八句:blame:
回復 12# 七國咁亂

Now is a lot better...
回復  七國咁亂

Now is a lot better...
chankb 發表於 29-12-2010 13:52

seldom to go la
頭像被屏蔽