Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] HT 10th Anniversary Exhibition at Tokyo 不停更新

冇位放冇位放~~~~~點算:79:
又要買又要買~~~~~點算:55:
唉:67:
買左先算:30:
全部都有興趣:71:
好似見到有夏羅古......正!!!!
Metal Gear Solid   中正死穴...........
m記出開架wo,咁都可以到手,真好,小島秀夫識貨,比HT出一定更好,超期待.......
點解香港公司10周年紀念不在香港擺展覽而要在日本呢?
Scar 發表於 25-12-2010 04:14 AM

香港展覽, Jan ~ Feb 2011
點解香港公司10周年紀念不在香港擺展覽而要在日本呢?
Scar 發表於 25-12-2010 04:14 AM

我覺得係:互相尊重

絕大部分中國人,好喜歡"睇你點死"、"抵你有今日",
明明好buy一樣野,死口唔認,一邊密密買,一邊密密插。
外國人,觀念非常唔同,欣賞自己做唔到、別人做得到既事物,服你就會欣賞你。

o係香港搞玩具,公布新野要同時除定褲
開event賣野,又有排隊金毛黨問候你全家
(我去咁多年日本買野,大x把排隊黨,當中好多華人,但人地連排隊都有文化,真係未見過要叫警察!)
聖誕送禮物,又嫌你細分,畀我都去外國發展啦!

我發完炮架啦,唔岩聽都唔好回應,聖誕快樂。
請唔好因我影響個POST,講返10週年展覽同D FIGURE展望啦,感謝。
metal gear:$
終於都出到添布頓蝙蝠俠同小丑
一步一步啦,期待有埋第二集貓女
我覺得係:互相尊重

絕大部分中國人,好喜歡"睇你點死"、"抵你有今日",
明明好buy一樣野,死口唔認 ...
Toro 發表於 25-12-2010 07:51 AM

香港人有時認為自己就是整個世界, 不太明白其他市場有多大

世界上最大的成人玩具市場不是香港,是日本

但日本是一個封閉的市場, 要很長的時間和精力來發展和建立

作為一個國外品牌, 你需要讓日本人覺得你很重視他們, 這是一個簡單的市場策略

香港人的熱情來得快,但也消失得快

保持日本這種成熟和穩定的市場變得非常重要

我也發完砲, 請返回到原來的題目 - HT 東京十週年展覽
回復 20# Toro :71:
感謝分享
metal gear solid 同harlock RAH已經好正,黎D非真人figure不漏都係友廠既強項,對HT係一個挑戰。

batman 1989 :71:
ironman 2 mk 5 (好似可以換胸甲同手,同Mk6一樣):58: