Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: leftgoaw@y

[改造交流] 自家限定!!!僕に釣られてみる? 可動RHS浦泰羅斯

回復 10# ONE-SEVEN

多謝大大讚賞:shy:
大脾問題我都想整整佢,唔知大大有冇咩建議呢?:handshake:
回復 12# S20081997

Thanks for leaving comment bro!
I think thos body is good, with cheap price and nice moveable joints, but thte main problem of this body is that it is blue in color, which means it is quite odd to use it for making other figures which are not in the main color theme of blue....:78:
回復 13# kawing9795

係咪約$20一包,一隻公仔同一粒糖果隻?
我之前買過呢款既Accel trial,用3.75"既新奇先生黎改(因為都係藍色)
都可以接受的!

整手作仔總有失敗既時候,但試多幾次就一定得架!
大大下次不妨落刀之前再三度多幾次,FRIM左岩比例同SIZE先切,咁就最安全喇!:71:
回復 14# fktuen

多謝SUPPORT!!!:$:shy:

回復 15# gsd748

多謝大大評語!!
分割腳掌既問題,小弟開頭都有諗過,不過怕剪完之後會影響到整體外觀(腳踝一節節),所以就放棄了。
其實呢隻色龜都有大窟窿的,應該話有條大"拿"喺背脊先岩 ,不過我冇影出黎獻醜乍:68:
回復  kawing9795

係咪約$20一包,一隻公仔同一粒糖果隻?
我之前買過呢款既Accel trial,用3.75"既新 ...
leftgoaw@y 發表於 21-12-2010 05:24 PM

小弟亦用了這 20元 的 OOO Latorartar 及 極魂響鬼改可動,但遲遲未攪掂... :55:
:71:cool
回復 21# fktuen

@@大大你果隻堅係改得靚!切得好好呀!!
(你部相機都好靚:36:)

咩事停左工既?
回復  fktuen

@@大大你果隻堅係改得靚!切得好好呀!!
(你部相機都好靚)

咩事停左工既?
leftgoaw@y 發表於 21-12-2010 09:16 PM

大大過獎了.
其實是有進展的,只是上色因經驗不足出錯又出錯,所以未攪掂~:42:
回復 16# leftgoaw@y
真係慚愧,小弟屬失手一族,幫唔到樓主,唔好意思:(
不過絕對十卜