Toysdaily 玩具日報

查看: 15505|回復: 16

[分享討論] 嚴選 2010 年你最愛的相片

其實又誇張了,只要是大大喜歡或有 feel 的,就是手機拍的,也可一起分享,請出招.........是出相才真。

我最喜歡的其中兩幅~

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

見盤兄咁有興緻,我都支持吓,回顧2010年,都好多令我好滿意好值得記念嘅相,就喺呢度分享吓啦!

人像
1# 攝於今年八月,估唔到廸士尼酒店附近有個咁靚嘅地方,出嚟嘅相,藍天白雲嘅感覺好似去左墾丁咁!

2# 估唔到之後日落嗰陣拍到我影相咁耐以嚟我覺得最滿意嘅逆光相,啲顏色靚到呢!

3# 攝於今年七月,襯阿Mi惜影之前約左佢出嚟影相,效果我都好滿意喔!

4# 我今年最鐘意嘅大頭相!

5# 今年認識左Tiffie之後,佢的確係一個好model,今年已經同佢合作左有四次,呢張相係攝於今個月頭同佢喺澳門影嘅相!

6# 攝於今年十一月,雖然Cherry個樣係有少少包,伹係出嚟嘅效果都幾好!

7# 今年三月,同朋友去左台灣玩,仲約左嗰邊嘅model Kazumi合作,喺外地影相嘅感覺真係好!

景物
8# 喺呢個post第一張相嗰次拍攝過程中,見到呢一隻靚到有啲假嘅雀仔企定定喺度任我哋影,係我少有嘅"打雀"相喔!

9# 今年十月,因為一啲原因,我一個人再走左去台灣散散心,其中一日去到呢個候硐貓村,拍左好多好得意嘅貓貓相!係難得嘅經驗喔!

10# 同一次旅行影嘅相,拍於菁桐坑!

玩具
11# 啱啱今日影嘅相,今日見到好靚嘅夕陽光照到我之前砌嘅RG高達,覺得個畫面好靚,即刻攞marco鏡影左落嚟!
支持美女人像攝影~~~~:46:

可惜我冇作品post~~~:26:
支持美女人像攝影~~~~

可惜我冇作品post~~~
黑色三連敗 發表於 22-12-2010 01:04 PM

玩具相、生活照、都可以 post
我也分享一吓~~:shy:
2010 年我最愛的相片~

玩具編~

自然編~

玩具相、生活照、都可以 post
上下盤 發表於 22-12-2010 05:55 PM

我個d是但影玩具相黎~~~:(
多謝天天大大分享。
自從入咗 E-PL1 後,少咗好多用 canon 機影相:Q

風景相:D

今年開始迷上的小行星相:p

原本是過客,郤變成住客的貓仔:love:  

行走江湖的貓:D  

影得不好,不過是老婆的結婚戒指:46:  

最後一幅就是最有意境的了。

呢隻貓好得意!:35:

今年上半年唔算有咩靚相... 好在下半年衝刺成功... 先有d相見得下人~ :(

#1 動漫節日Magic

#2 青山Magic

#3 前兩日先映的... 鳯凰山日出!!

#5 足球賽

#6 排球賽

#7 踩單車到欣澳... 特別鐘意係因為佢三個興趣MIX埋一齊...

#8 LCX Pullip 攝影比賽作品

#9 Pullip Naomi 奈美玩轉廚房

#10 Pullip Bonita - Merry Christmas!!  係其他論壇玩的賀圖比賽作品~~

:35:祝大家有個暖笠笠的聖誕~!!:handshake:
thx 兩位大大,貓仔真係好得意架:D
今年上半年唔算有咩靚相... 好在下半年衝刺成功... 先有d相見得下人~ 1back.gif[/img][/url]

多謝大大,Pullip 影得好靚。
多謝大大,Pullip 影得好靚。
上下盤 發表於 25-12-2010 11:11 PM

上下盤大過奬喇~ :shy:
雖然自己都幾滿意以上的作品...

P.S 上下盤會唔會有多隻7月份 INNOCENT WORLD既Pullip? 我想搵呀:no:

回復 14# billyko

Sorry!
我剛好儲到 Tiphona 女娃後便停買了,沒有再多買了。